Mainos

Israel sulki palestiinalaisalueet

Päätös tehtiin päivää sen jälkeen, kun palestiinalainen itsemurhapommittaja teki iskun Netanyan kaupungissa Israelissa.

Israelin armeija on eristänyt sekä Länsirannan että Gazan alueen, kertovat armeijan edustajat. Sulku estää palestiinalaisten pääsyn Israeliin, ja se on voimassa niin kauan, kunnes asiasta annetaan uusia käskyjä.

Päätös tehtiin päivää sen jälkeen, kun palestiinalainen itsemurhapommittaja teki iskun Netanyan kaupungissa Israelissa.

Räjähdyksessä kuoli kolme israelilaista ja kymmeniä haavoittui. Kyseessä oli ensimmäinen Israelin puolella tehty itsemurhaisku yli neljään kuukauteen.

Israelin sotilaat surmasivat palestiinalaispoliisin

Aiemmin tänään aamulla israelilaissotilaat ampuivat palestiinalaispoliisin Tulkarmin kaupungissa Länsirannalla. Kaupungissa tehtiin myös viisi pidätystä.

Silminnäkijöiden mukaan parikymmentä sotilasajoneuvoa tunkeutui palestiinalaisten hallinnoimaan kaupunkiin. Israelilaissotilaat ammuskelivat ensi ilmaan ja sitten kohti palestiinalaispoliisia.

Tapauksen arvioidaan olevan kosto eilisestä palestiinalaisen tekemästä itsemurhaiskusta Netanyan kaupungissa. Iskussa kuoli kaksi israelilaista. Sen tekijäksi ilmoittautui palestiinalaisen ääriryhmän Islamilaisen jihadin solu.

Israelin pääministeri Ariel Sharon kertoi antaneensa armeijalle käskyn käydä "hellittämättömään hyökkäykseen" Islamilaista jihadia vastaan. Viranomaiset myös moittivat palestiinalaisjohtoa toimettomuudesta aseellisten ryhmien suhteen.

Israelin armeija on lisäksi eristänyt Gazan kaistan juutalaissiirtokunnat, ja pääsy niihin sallitaan nyt vain siirtokuntien asukkaille. Siirtokuntien eristäminen tapahtuu ennen oikeisto-opposition ensi viikoksi julistamia mielenosoitusmarsseja. Marssien järjestäjät vaativat Sharonia luopumaan Gazan siirtokuntien tyhjentämisestä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.