Mainos

Israel palauttaa Fatahin kannattajia Gazaan

Israel alkoi on alkanut luovuttaa takaisin Gazan kaistalle palestiinalaisen Fatah-järjestön taistelijoita, jotka olivat paenneet Israeliin edellisenä päivänä. Israelilaisten turvallisuuslähteiden mukaan palautusta oli pyytänyt palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas.

Fatahin ja Hamas-liikkeen joukot kävivät lauantaina Gazan kaistalla yhteenottoja, joissa kuoli yhdeksän ihmistä. Hamas on pitänyt vallassaan Gazan kaistaa jo vuoden, ja Fatahiin kuuluva presidentti Abbas hallitsee vain Länsirantaa.

Israelilaisten turvallisuuslähteiden mukaan Abbas pyysi lauantaina Israelia sallimaan noin 180 Fatahin taistelijan tulon Gazasta Israeliin. Israel myönsi luvan, mutta myöhemmin Abbas pyysi, että Fatah-taistelijat palautetaan Gazaan.

Toisten israelilaislähteiden mukaan Abbas oli saanut "ulkomaiselta osapuolelta", Egyptiltä, takeet, joiden nojalla hän salli Fatah-taistelijoiden paluun Gazan kaistalle.

Hamasin ja Fatahin muutoinkin kireät välit ovat tulehtuneet entisestään sen jälkeen kun Hamas syytti Fatahia viikko sitten pommi-iskusta, joka surmasi viisi korkea-arvoista Hamasin jäsentä ja pikkutytön.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.