Israel: Operaatio Gazassa lähenee loppuaan

Israelin maajoukot ovat tunkeutuneet tänään syvemmälle Gazan kaupunkiin. Katutaisteluissa ja yhä jatkuneissa ilmahyökkäyksissä sai surmansa kolmisenkymmentä palestiinalaista, puolet heistä siviilejä.

Israelilaiset ministerit antoivat tänään ensimmäistä kertaa ymmärtää, että Gazan hyökkäyksen loppu saattaa olla näköpiirissä. Pääministeri Ehud Olmertin mukaan Israel on saavuttamassa hyökkäykselle asettamansa tavoitteet, mutta toistaiseksi sitä aiotaan jatkaa.

Varapuolustusministeri Matan Vilnai sanoi puolestaan radiossa, että Israelin operaatio on lähenemässä loppuaan.

- YK.n turvallisuusneuvoston päätös ei jätä meille juuri pelivaraa. Näyttäisi siis siltä, että olemme lähellä maahyökkäyksen ja koko operaation lopettamista, hän sanoi.

Sekä Israel että Hamas-järjestö ovat torjuneet turvallisuusneuvoston vaatimuksen tulitauosta. Myös Hamas jatkoi sunnuntaina rakettihyökkäyksiään Israeliin, mutta ne eivät aiheuttaneet uhreja.

"Kaikki tuhoutui"

Gazan kaupungin laitamilla Mahmud Abu Hasseera tarkasteli kotinsa raunioita. Israelin panssarit ja sotilaat ottivat naapurustossa yhteen palestiinalaistaistelijoiden kanssa vain muutamaa tuntia aiemmin.

- Missä meidän ja lasten pitäisi nukkua? Kadulla? Meillä ei ole patjoja, peitteitä, öljyä, ruokaa eikä vettä. Kaikki tuhoutui.

Israelin maajoukot ovat toistaiseksi pysytelleet poissa Gazan tiheimmin asutuilta kaupunkialueilta ja pakolaisleireiltä. Israelilaisten tiedotusvälineiden mukaan harkinnassa on aloittaa hyökkäyksen kolmas vaihe, joka merkitsisi katutaisteluja asutuskeskuksissa.

Kolmannen vaiheen aloittamisesta keskusteltiin tiettävästi myös Israelin hallituksen kokouksessa tänään.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat