Mainos

Israel jatkaa tulitaukoa

Israel jatkaa viime tiistaina palestiinalaisten kanssa solmittua tulitaukoa. Maiden edustajien tapaamisen ehtona Israel pitää edelleen 48 tunnin rikkumatonta tulitaukoa.

Israel-PLO

Israelin hallitus päätti viime yönä jättää voimaan palestiinalaisten kanssa solmitun hauraan tulitauon. Lähi-idän asiantuntijoiden mukaan Israel ei halua vaikeuttaa Yhdysvaltojen johtamaa terrorismin vastaista kampanjaa vetäytymällä tulitauosta.

Tiistaina solmittu tulitauko säröili eilen, kun Israelin sotilaat ampuivat palestiinalaisen ja haavoittivat toista lähellä Gazan tarkastuspistettä. Israelin armeijan mukaan sotilaat vastasivat palestiinalaisten aiemmin tekemään iskuun.

Välikohtaus sattui vain hieman sen jälkeen kun autosta oli tulitettu viittä israelilaissotilasta, jotka kaikki haavoittuivat. Jo aiemmin eilen juutalainen uudisasukasnainen ammuttiin kuoliaaksi.

Hallituksen kokouksen jälkeen ei ollut selvyyttä siitä, tapaavatko Israelin ulkoministeri Shimon Peres ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat lähipäivinä. Israel on pitänyt tapaamisen ehtona 48 tunnin rikkumatonta tulitaukoa.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.