Isoveli pelasti hengen, kun 8-vuotiaan Jaydenin sydän pysähtyi – verestä löytyi koronaviruksen vasta-aineita

Tyron elvytti sydänpysähdyksen kokenutta veljeään, kunnes ensihoito saapui paikalle. Testeissä 8-vuotiaan Jaydenin verestä löytyi koronaviruksen vasta-aineita.

8-vuotias poika selvisi vakavasta tilanteesta hengissä, kiitos hänen veljensä ensiaputaitojen. New Yorkin Queensissa asuvan Jayden Hardowarin sydän pysähtyi yllättäen, kertoo CNN.

Lapsi oli ollut kuumeinen, sitten tila romahti 

Isä Roup Hardowarin mukaan Jaydenille nousi kuume huhtikuun 2020 lopussa. Hän vaikutti kuitenkin toipuneen sairaudesta. Muutaman päivän kuluttua poika kuitenkin alkoi kärsiä vatsaoireista. Sitten hänen tilansa romahti.

– Poika kääntyi kyljelleen eikä enää reagoinut, Roup kuvailee.

Veli osasi elvyttää

Jaydenin onneksi hänen 15-vuotias veljensä Tyron on käynyt partiota ja oppinut siellä elvyttämään. Sydämenpysähdyksen tapahduttua Tyron elvytti veljeään, kunnes ensihoito saapui paikalle ja sai Jaydenin elpymään defibrillaattorin avulla.

– Olin todella hermostunut. Kaikenlaisia ajatuksia pyöri mielessäni, mutta sitten sanoin itselleni, että minun täytyy vain työntää ne sivuun ja keskittyä, Tyron kuvaa.

Nyt Tyron on onnellinen siitä, että saattoi vaikuttaa pikkuveljensä elämään näin merkittävällä tavalla.

Jayden joutui jäämään sairaalahoitoon kahdeksi viikoksi, mutta on jo kotiutunut.

Verestä löytyi koronaviruksen vasta-aineita

Roupin mukaan Jaydenin kuumeillessa perhe konsultoi lastenlääkäriä, joka kuitenkin piti tilannetta influenssana, sillä pojalla ei ollut koronavirukseen viittaavia oireita. Myöhemmin Jaydenilta ei testeissä löytynyt itse koronavirusta, mutta hänen verestään löytyi viruksen vasta-aineita.

Isän mukaan perhe ei tiedä, milloin lapsi on sairastanut koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin, ja tapahtuiko se esimerkiksi viikkoja sitten, kun Jayden kävi vielä koulussa.

Isä: Vanhempien kannattaa tarkkailla lapsiaan oireiden varalta

Lääkäreiden mukaan on mahdollista, että sydänmenpysähdys liittyy koronavirukseen. Lääkäreiden teorian mukaan pojalla on ollut piilevä terveydellinen tila, johon koronavirus vaikutti epäsuotuisasti. Perhe ei ole ollut tietoinen Jaydenin mahdollisesta piilevästä terveysongelmasta.

Isä Roup uskoo nyt, että vanhempien kannattaa tarkkailla lapsiaan ja etsiä mahdollisia vaaran merkkejä, vaikka ne eivät tuntuisikaan liittyvän koronavirukseen.

– Yhdessä vaiheessa oli tieto, että vain aikuisia ja ikääntyneitä pitäisi tarkkailla, mutta sanon, että tänä päivänä asia ei ole niin. Meidän täytyy katsoa myös lapsiamme ja etsiä ilmaantuvia merkkejä.

Lapsilla on raportoitu uudenlaista tulehdustautia, jonka epäillään olevan yhteydessä koronavirukseen.

Lähde: CNN.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja