Isometsä todella huolestunut Suomen naishiihtäjistä – "Ei huono, vaan katastrofi"

6:34

Suomen naiset ottivat komeasti kolmannen sijan Beitostölenin maastohiihtoviestistä, mutta MTV Sportin asiantuntija Jari Isometsä on todella huolissaan isosta kuvasta.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu sunnuntain viestikisoista.

Johanna Matintalo, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo taistelivat vastoin odotuksia palkintopallille. Suomesta ei kuitenkaan kannata leipoa vielä mitalisuosikkia MM-kisoihin, sillä esimerkiksi Ruotsin viikonloppu oli täydellinen pannukakku, minkä lisäksi viestijoukkueesta puuttui ankkuritykki Stina Nilsson. Suomi tarvitsee MM-kisoihin parhaan mahdollisen nelikon, mutta kokeneet arvokisakävijät Laura Mononen, Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanenovat valovuoden päässä parhaasta kunnostaan.

– Kristalla on pieni nousuvire, kuten myös selvästi Roposella ja Piipolla. Kaikki muut ovat erittäin huonossa jamassa. Matintalo oli ihan ok, mutta Mononen-Kyllönen-Niskanen-akseli... Sehän ei ole huono, vaan se on katastrofi, Isometsä lataa.

– Siihen saadaan vain huonompia merkkejä. Jos katsoo Rukan tulosluetteloa, he olivat paljon lähempänä keulaa. He ovat vain jääneet lisää maailman kärjestä. Mononen ja Niskanen ovat kuitenkin sellaisia hiihtäjiä, jotka ovat meidän syömähampaita. Heidän tilanteensa on erittäin huolestuttava. Voin vain kuvitella, mitä siellä urheilijan päässä tällä hetkellä liikkuu.

Selkäleikkauksesta toipunut Kyllönen oli Rukalla tyytyväinen pelkästään siihen, että hän pystyi kilpailemaan, joten häneltä ei pidäkään odottaa hirveästi enempää.

– Kyllönen on ainut, jolla on selkeä selitys tilanteeseen.

Maailmancup jatkuu heti ensi viikonloppuna Sveitsin Davosissa.

– Kausi menee kauheaa vauhtia eteenpäin. Kisoja tulee joka viikonloppu. Nyt pitää oikeasti miettiä, mitä tekee. Urheilijan päässä rullaa monenlaisia ajatuksia.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja