Pärmäkoski pysyi Johaugin vauhdissa – "Kukaan ei uskonut, että ollaan kolmen joukossa"

Krista Pärmäkoski toi Suomen viestijoukkueen kärkikamppailuun toisella perinteisen hiihtotavan osuudella. Pärmäkoski oli osuudellaan vain kaksi sekuntia alkukautta hallinnutta Therese Johaugia hitaampi.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu sunnuntain viestikisoista.

Ensimmäisessä vaihdossa Johanna Matintalon ero kärkeen oli venynyt yli 20 sekuntiin, mitä Pärmäkosken piti alkaa kuroa umpeen. Pärmäkoski teki työtä käskettyä ja toi Suomen vaihtoon kolmantena. Hän oli osuuden toiseksi nopein hiihtäjä.

– Vaikka Johaug oli pari sekuntia nopeampi, mulla oli silti mielettömän hyvä kisa. Latuprofiilikin suosi minua: tasatyöntöä oli paljon ja jaksoin pumpata sitä, Pärmäkoski kertasi kisaansa MTV Sportille.

Riitta-Liisa Roponen jatkoi väkevässä vireessä oltuaan niin ikään osuutensa toiseksi nopein. Ankkuriosuudelle lähti ensikertalainen Eveliina Piippo. Vasta 20-vuotias tulevaisuudenlupaus ylitti odotukset ja taisteli Suomen palkintopallille kolmantena.

– Kylmäpäinen tyttö ja hiihti oman osuutensa. Ei itse uskottu eikä varmaan kukaan uskonut, että ollaan kolmen joukossa tänään. Olihan tuo mieletön veto meiltä. Eveltä ihan äärettömän kovapäinen suoritus, Pärmäkoski hehkutti.

– Meidän, Suomen hiihto tarvitsi tätä. Tästä lähtee varmasti uusi tsemppi päälle.

Lue myös:

    Uusimmat