Mainos

Yksi suomalaismitali Seefeldistä on Antero Mertarannan mukaan varma: "Jos Iivo Niskanen ei ota perinteisen 15 kilometrillä mitalia, minulla on vanhat huopatossut kellarissa ja syön ne"

12:55
Videolla Jari Isometsä ja Antero Mertaranta niputtavat tulevien kisojen mitalimahdollisuuksia ja puhuvat sprinttimaajoukkueesta.

C Moren selostaja Antero Mertaranta on pettynyt suomalaisten menestykseen Seefeldin MM-laduilla. Hän odotti Suomen saaneen jo yhden tai kaksi mitalia, mutta usko Iivo Niskaseen ei ole järkkynyt.

Mertaranta ennusti ennen MM-kisojen alkua Suomen ottavan 3-4 mitalia maastohiihdosta, ja selostaja uskoi menestykseen myös yhdistetyn puolella. Mitaleja ei ole kuitenkaan kasassa vielä yhtäkään.

– Jos olemme realisteja, meillä olisi voinut olla yksi mitali tähän mennessä. Suurin mahdollisuus oli miesten parisprintissä. Mitään ei ole kirkossa kuulutettu, mutta kaikilla ennusmerkeillä se olisi voinut olla mahdollista, hän sanoo.

Mertarannan mukaan Iivo Niskanen hiihti upean yhdistelmäkilpailun, mutta Krista Pärmäkoski ei ole ollut oma itsensä. 

– Kristan esitykset ovat olleet kaukana siitä, missä hän on ollut kaksissa edellisissä arvokisoissa. Yhteenveto on surullista kerrottavaa.  Iivo on meidän ainoa onnistunut hiihtäjämme.

Selostaja uskoo juuri Pärmäkosken ja Niskasen olevan Suomen maastohiihdon ainoita mitalikandidaatteja. Niskasen menestyksestä hän on niin varma, että löisi jopa vetoa asian puolesta.

– Jos Iivo ei ota perinteisen 15 kilometrillä mitalia, minulla on vanhat huopatossut kellarissa ja syön ne. Urheilussa mikään ei ole varmaa, mutta se on varma mitali, Mertaranta ennakoi keskiviikon kisaa.

Eero Hirvosen hiihtokunto romahti

Yhdistetyssä Suomen Ilkka Herola ja Eero Hirvonen nappasivat Lahdessa reilu viikko sitten parikilpailun voiton. Kaksikolta oli lupa odottaa hyvää suoritusta myös Seefeldissä, mutta he sijouttuivat MM-parikilpailussa seitsemänneksi.

– Mäkihyppy mättää. Ennustin, että parikilpailusta tulee mitali, vaikka Salpausselältä puuttui ykkösketju. Sekä Herola että Hirvonen ovat olleet niin hirmuisessa hiihtokunnossa, Mertaranta tuumii.

– Hirvosesta näkee, että jotain on nyt tapahtunut. Hän ei ole samassa hiihtokunnossa kuin pari viikkoa sitten.

Mäkiosuuden heikko menestys korostui parikilpailussa entisestään, sillä parista kumpikin saa hypätä ainoastaan kerran. 

– Kahdella hypyllä saa jotakin anteeksi yhdellä hypyllä ei mitään. Olen pettynyt, ettei kaksikko nyt jo noussut mitalitaisteluun.

2:27

Videolla Hirvonen ja Herola summaavat parisprinttiä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

"Säästäisin Kerttua viestiin"

Mitaleita jännitetään seuraavan kerran tiistaina, jolloin Suomen naisista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Mononen ja Johanna Matintalo lähtevät kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuun. 

Therese Johaugin kultaa ja Ebba Anderssonin hopeaa hän pitää varmoina. Pärmäkoski kuuluu Mertarannan mukaan 6-8 naisen ryhmään, joka voi yltää mitaleille.

– Se on mahdollista, mutta Krista ei ole lähelläkään kaksien viime arvokisojen kuntoa. Jos hän saa nyt mitalin, se on hieno voitto.

Niskasen kunto on vielä epäselvä, sillä suomalainen jätti parisprintin välistä hengistystieinfektion takia. Savolainen on käynyt maanantaina hiihtämässä ja ilmoittaa osallistumisestaan tiistaina.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä uskoi Niskasen hiihtävän vaikka pienessä kuumeessa, Mertaranta on puolestaan eri linjoilla.

– Jos on vähänkin huono olo, säästäisin Kerttua viestiin. Ebba Andersson teki mielestäni erittäin hienon ratkaisun, kun ei lähtenyt yhdistelmäkilpailuun. Hän ilmoitti olevansa terveenä, vaikka ääni olikin vielä poissa. Jokainen tajuaa, millaisessa tuhokunnossa hän on tiistaina ja viestissä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja