Isometsä suitsuttaa sprintin suomalaisyllättäjää: Tällaista on odotettukin

MTV Sportin maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä oli mielissään Joni Mäen vahvasta esiintulosta maailmancupin vapaan sprintissä Lillehammerissa perjantaina.

Alla olevalla videolla Tulosruudun kooste Rukan maailmancupin tapahtumista viime viikolta.

Mäki kohensi uransa parasta maailmancupin sijoitusta seitsemällä pykälällä, kun hän hiihti kymmenenneksi. Finaalipaikkakaan ei ollut kaukana. 

– Joni Mäki oli tänään meidän iso valopilkku. Tällaista on vähän odotettukin, ja nyt Mäki vastaa siihen huutoon, Isometsä kommentoi.

23-vuotiaan Mäen suoritus on osoitus myös siitä, että suomalaisessa hiihdossa on nousemassa uusia mahdollisia menestyjiä.

– Terävimmät hiihtäjät ovat enempi vähempi ikääntymään päin, joten uudet hiihtäjät otetaan aina ilolla vastaan. Miesten puolella niitä ei ole pitkiin aikoihin tullut, mutta nyt Lauri Vuorinen ja Mäki ovat tulleet. Olisi pirun hyvä, jos tahti olisi se, että yksi nousee per vuosi, Isometsä linjaa.

Juttu jatkuu videon alla.

Ristomatti Hakola oli päivän paras suomalainen kuudennella sijallaan. Iivo Niskanenkin oli pirteä hänelle heikommalla hiihtotavalla, vaikka putosikin alkuerissä.

– Hakola hiihti rutiinisuorituksen. Se on korkea rutiinisuoritus, mitä ei pidä vähätellä yhtään. Iivonkin hiihtäminen alkuerävaiheessa oli ihan hyvännäköistä. Selvästi näkee, että Iivokin on menossa parempaan suuntaan.

Hiljaista Pärmäkosken takana

Naisten puolella suomalaisten meno oli takkuista, sillä Krista Pärmäkoski oli ainoa erävaiheeseen selvinnyt hiihtäjä.

– Pärmäkosken meno oli vähän terävämpää kuin Rukalla. Vapaan sprintissä odotukset eivät ole kuitenkaan korkealla, joten odotan mielenkiinnolla näitä kahta seuraavaa kisaa, jotka sopivat hänelle ennakkoon paremmin, Isometsä toteaa.

Mutta missä on Pärmäkosken taustatuki?

– Muun naisporukan osalta on oikeasti vaisua. Vapaan sprintti ei ole meillä koskaan kulkenut hyvin, mutta nyt se on jo ehdottomasti huolestuttava asia. Kun Krista otetaan pois, kokonaisjoukkueen suoritus on enempi vähempi yössä. Toivotaan, että tämä viikonloppu valostuttaisi näkymää, Isometsä linjaa.

– Pitää olla kyllä vähän huolissaan, jos viikko toisensa jälkeen meno jatkuu tällä tavalla.

Lauantaina Lillehammerissa kisataan naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä vapaalla. Sunnuntaina mennään samat matkat perinteisen takaa-ajona.

Lue myös:

    Uusimmat