Mainos

Isometsä nosti esiin parjatun porukan Niskasen ja Pärmäkosken menestyspäivänä – "Ei niitä muut tulleet suorilla"

2:14
Krista Pärmäkoski toinen perinteisen kympillä: "Therese Johaugin vetoapu auttoi lopussa".

Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken lauantaista menestystä Rukan lumilla tasoitti huippuonnistuminen Suomen huoltokopilla, MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä näkee. 

Niskanen kesti suosikin paineet ja voitti miesten 15 kilometrin perinteisen kisan vakuuttavalla hiihdolla. Pärmäkoski oli puolestaan toinen ylivoimaisen Therese Johaugin jälkeen naisten kympillä.  

Isometsä kehui Suomen tähtikaksikon hiihtoja, mutta huomioi myös taustavoimat, jotka saivat kritiikkiä varsinkin Seefeldin MM-kisoissa. 

– Suomen parjattu huoltotiimi taisi olla tänään paras. Kun seurasi nousuja, niin ei niitä ketkään muut tulleet suorilla (suksilla) kuin suomalaiset. Pito oli ihan timmissä. Ja väliaikojen perusteella ei oltu alamäissäkään huonompia kuin muut, Isometsä kommentoi.

– Kotikenttäetu osattiin nyt hyödyntää oikealla tavalla.

Johaug näytti kaapin paikan

Pärmäkoski sai puoli minuuttia myöhemmin startanneelta Johaugilta vetoapua kisan loppupuolella. Norjalaisella ei käytännössä ollut haastajia. 

Frida Karlsson sortui aivan liian kovaan alkuvauhtiin, ja näytti siltä, ettei Ruotsin huoltotiimikään ollut ihan ajan tasalla tänään.

– Pärmäkoski sai Johaugista apuja lopussa, mutta siinä pitää ensinnäkin pysyä – moni ei pysyisi – ja hiihto näytti sen lisäksi helpolta. Terävää, hyvää menoa, Isometsä summasi suomalaisen suorituksen. 

Isometsä kuitenkin huomautti, että Ebba Andersson ja Ingvild Flugstad Östberg puuttuivat lauantain kisasta.

– He ovat sellaisia nimiä, jotka voivat Karlssonin ja Pärmäkosken lisäksi uhata Johaugia. Lähtökohta näyttäisi kuitenkin olevan se, että jos hänelle ei tule välinehuolia tai sairastumisia, niin muut ovat askeleen perässä. Hän tulee todennäköisesti voittamaan valtaosan tai kaikki normaalimatkan kisat. Huono päivä tai heikko suksi tulee kuitenkin Johaugillekin jossain vaiheessa.

Niskanen sortui hieman liian kovaan vauhtiin toisen lenkin alussa, mikä näkyi loppuvedossa. 

– Oli Iivokin tiukoilla, sillä Emil Iversen tuli viimeiset kaksi kilometriä kymmenen sekuntia kovempaa. Hiihto oli kuitenkin hienon näköistä, hallittua tekemistä. Kun on kulkupäivä, niin Niskasen tekniikka pysyy hallinnassa alusta loppuun, Isometsä arvioi.

Naisten maajoukkueessa romahduksia

Muista suomalaisista suurimmiksi onnistujiksi Isometsä nostaa miesten kisassa pisteille yltäneet Perttu Hyvärisen, Lari Lehtosen ja Juho Mikkosen. Naisista hän antoi puhtaat paperit kymmenenneksi hiihtäneelle Kerttu Niskaselle.

– Kaikki muut maajoukkuenaiset romahtivat. Matintalon 25. sija ei ole oikein minkäänlainen sijoitus. Muiden maajoukkuenaisten – Kyllönen, Mononen ja Korva – suoritukset olivat suorastaan katastrofaalisia, Isometsä linjaa.

– Tässä ei voi kuitenkaan välineitä syyttää. Tuolta on pitkä matka (kärkeen), kun terävimmästä kärjestä puuttui vielä muutama huippunimi ja useampi venäläinen on äitiyslomalla.

Huomisissa takaa-ajoissa huomio kiinnittyy suomalaisittain Pärmäkoskeen ja Iivo Niskaseen. 

– He taistelevat palkintosijoista. Naisten kisan voitto on jo käytännössä Johaugin heiniä, ja miehissä on vaikea nähdä, että Johannes Hösflot Kläboa löisi kukaan. Hän voi antaa vaikka muiden hiihtää hänet kiinni ja hoitaa homman kirillä, Isometsä summaa.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja