Therese Johaugin vetoavussa oli kiristämisen varaa – Krista Pärmäkoski: "En viitsinyt heti uudestaan huutaa"

Haastattelussa Krista Pärmäkoski Rukalla 2:14
Krista Pärmäkoski toinen perinteisen kympillä: "Therese Johaugin vetoapu auttoi lopussa".

Krista Pärmäkoski uskoo, että Therese Johaug on lyötävissä tänä talvena, vaikka norjalainen dominoi maastohiihdon maailmancup-kauden ensimmäistä normaalimatkaa Rukalla lauantaina. 

Johaug ohitti puoli minuuttia aiemmin startanneen Pärmäkosken puolimatkan jälkeen perinteisen kympin kisassa. Suomalaistähti seurasi tämän jälkeen Johaugia ja tuli kisassa toiseksi

– Kun Therese hiihti minut kiinni ja pyysi latua pitkän laskun jälkeen, niin olisin voinut itse asiassa hiihtää sitä tasaista vähän kovempaa kuin hän. Hän oli kuitenkin pyytänyt juuri latua, niin en viitsinyt heti uudestaan huutaa. Varmasti hänen avullaan loppu tuli kovaa, Pärmäkoski kertasi MTV Urheilulle. 

– Uskon kuitenkin, että olisin ollut toinen ilman Johaugiakin.

Norjalainen oli viime kaudella murskaava normaalimatkoilla, ja lauantaina kilpailu viittasi siihen, että voimasuhteet ovat ennallaan. Pärmäkoski ei kuitenkaan lannistunut Rukan tuloksesta. 

– Kaikki on mahdollista talven mittaan.

Johaug oli äärimmäisen tyytyväinen hiihtoonsa. Hän hoiti vetohommat ohitettuaan Pärmäkosken. 

– Hän seurasi minua ohituksen jälkeen. Yritin vain tulla kovaa maaliin, sillä tällä minikiertueella jokainen sekunti on eduksi huomista ajatellen, Johaug sanoi MTV Urheilulle. 

Kerttu Niskanen oli toiseksi parhaana suomalaisena kymmenes. Hän löysi hiihdostaan parannettavaa.

– Oli huono päivä siinä, ettei hiihto tuntunut hyvältä. Aloitin varmaan vähän liian lujaa, sillä toinen kierros tuli omasta mielestäni todella huonosti. Joskus on ennenkin käynyt niin, että jos sprintissä saa oikein kovat hapot, niin se on sitten vähän pois seuraavalta päivältä normaalimatkalla. Ehkä se fiilis vähän jäi, Niskanen summasi. 

Kolmen osakilpailun mittainen Rukan minikiertue päättyy sunnuntaina 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajoon. 

Lue myös:

    Uusimmat