Isometsä näkee olympiavoittaja Niskasen kannanotossa Suomen maastohiihdon noususauman – "Olen Iivon kanssa täysin samoilla linjoilla"

Jari Isometsä summaa Suomen maastohiihtokauden: Joukkueen kouluarvosanaksi kuusi 6:05
Jari Isometsä summaa Suomen maastohiihtokauden ja ennakoi tulevaa.

Suomen maastohiihtotähti Iivo Niskanen linjasi hiljattain Ylen haastattelussa, että maajoukkueeseen on saatava enemmän sisäistä kilpailua ja yhteistä harjoittelua. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä uskoo tämän olevan avain parempaan menestykseen tulevaisuudessa. 

Sunnuntaina päättynyt kansainvälinen kilpailukausi oli Suomen joukkueen osalta vaisu. Alavirettä alleviivasivat Seefeldin MM-kisat, joista tuomisina oli ainoastaan Iivo Niskasen pronssimitali 15 kilometrin kisasta

Niskanen ruoti Suomen maastohiihtotekemistä Ylelle pian kisojen jälkeen. Olympiavoittaja ja maailmanmestari painotti toimintamallien tarkennusta. Niskanen kaipaa sisäistä sparrausta ja haastamista varsinkin leiriolosuhteisiin. Lisäksi maajoukkueurheilijoiden harjoittelu on Niskasen mielestä liikaa hiihtäjän ja tämän henkilökohtaisen valmentajan välistä.  

– Meiltä on pudonnut ja putoaa kovia nimiä pois. Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi ja nyt Matti Heikkinen. Miten tekemisen taso saadaan pidettyä, kun nostetaan uusia kavereita viivalle ja huipulle? Tähän on vain pakko tulla muutosta, Niskanen totesi Ylelle. 

Ensi kaudella maastohiihtokalenterissa ei ole arvokisoja. Jari Isometsä haluaisi nähdä maajoukkueessa harkittuja, mutta rohkeita ratkaisuja. Niskasen kommentit hän ottaa ilolla vastaan. 

– Olen puhunut tämän puolesta jo useamman vuoden ajan. Ilman muuta pitäisi olla päävalmentajavetoista valmennusta silloin kun ollaan leiriolosuhteissa. Siellä pitää olla valmentaja, joka pystyy valvomaan urheilijoita ja näkemään mitä siellä tapahtuu, Isometsä kommentoi.

– Se, että porukassa treenataan, kehittää kaikkia. Tässä olen Iivon kanssa täysin samoilla linjoilla.

Lisää Isometsän ajatuksia muun muassa päävalmentaja Matti Haaviston asemasta, Suomen joukkueen tulevaisuudesta ja maastohiihdon kärkitaistosta Norjan, Venäjän ja Ruotsin kesken pääkuvan videolla. 

Lue myös:

    Uusimmat