Iso palloilusarja jatkuu vielä Venäjällä – suomalaistähti hämillään: "Kukaan ei tiedä, mihin ollaan menossa"

Samalla kun Venäjän jääkiekko-, jalkapallo- ja koripallosarjat jäävät tauolle koronavirustilanteen myötä, Venäjän lentopallon pääsarjassa pelit vielä jatkuvat. Siperialaisen Kuzbass Kemerovon suomalaistähti Lauri Kerminen on ymmällään siitä, missä mennään.

Kermisen Kuzbass pelasi viime viikon keskiviikkona Mestarien liigassa vieraspelin puolalaista ZAKSA Kedzierzyn-Kozlea vastaan, mutta sen jälkeen Mestarien liiga keskeytettiin. Sunnuntaina Kuzbass aloitti Venäjällä pudotuspeliurakkansa vieraissa Dinamo-Loa vastaan, ja Pietarissa käydyssä ottelussa oli yleisö mukana kuten ennenkin.

– Lauantaina edessä oleva kotipelimme pelataan käsittääkseni ilman katsojia. Joka päivä on ihan uusi päivä. Kukaan ei tiedä, pelataanko loppuun asti. Voi hyvin olla, että aamulla kun herään, on pistetty poikki. Ei tässä kukaan varmaan tiedä, mihin päin ollaan menossa, mutta tällä hetkellä ainakin pelataan, Kerminen pyöritteli tiistai-iltana MTV Urheilulle puhelimitse.

Muu urheilumaailma on seisahtunut, ja tuoreeltaan myös KHL koordinoi Venäjällä huhtikuun 10. päivään ulottuvan ottelutauon yhdessä maan jalkapallo- ja koripallosarjojen kanssa. Vaikka lentopallo jatkuu vielä Venäjällä, Kerminen ei ole huolissaan.

– On varmasti vain ajan kysymys, kun koronavirus tulee olemaan melkein joka paikassa. Jossain vaiheessa se sitten menee pois. 

– En ole siitä stressannut enkä panikoinut. Sama on tiimissä, aika leppoisin mielin ollaan kuitenkin vielä saatu mennä. Totta kai hygieniasta olen pitänyt huolta ja vältellyt ihmisiä.

Kerminen kuitenkin toteaa, että joukkueen kanssa tiiviisti oltaessa kontaktia on vaikea välttää. Peleissä joukkue ei ole sinänsä tehnyt mitään eri lailla, esimerkiksi karsinut tilanteiden jälkeisiä läpyjä pois.  

"Vähän huonohan tässä on itse lähteä lentolippuja ostamaan"

Arki Kermisellä on ylipäätään jatkunut normaaliin malliin. Reitti kulkee pitkälti asunnon ja harjoitushallin väliä.

– Ei tässä aikaa kauheasti muuhun ole.

Vaikka Suomen maajoukkuepelaaja olisi mielellään kotimaassaan perheen luona, hän toteaa, että tilanne on mitä on.

– Vähän huonohan tässä on itse lähteä lentolippuja ostamaan ja lentää Suomeen. Pomoja pitää sen verran kuunnella, että jos pelataan, niin sitten pelataan. Sitten kun kausi menee pakettiin, sitten se on paketissa.

– Haluan tunnollisesti olla niin pitkään kuin pitää olla sen mukaan mitä seura ja Venäjän lentopalloliitto haluaa. En halua polttaa mitään siltoja mihinkään suuntaan ja alkaa haukkumaan. Hyvin on hoidettu hommat tähänkin asti, ja luulen, että tästä eteenpäinkin hymyissä suin saa jatkaa, Kerminen niputtaa.

Lue myös:

    Uusimmat