Ismo Alangon bändikaverit tekivät aikoinaan Zen Cafén jäsenille festarikepposen: "Siitä tuli kallis lasku"

Ismo Alangon uran aikana festareilla muuttunut lähes kaikki – "Se ei ole muuttunut, että ihmiset nauttivat kesästä, musiikista ja toisistaan" 11:16
Katso videolta, mikä on Ismo Alangon mielestä hänen työnsä hienoin puoli.

Laulaja-lauluntekijä Ismo Alangon mielestä kesäfestareiden perusidea on pysynyt täysin muuttumattomana vuosien ajan.

Laulaja-lauluntekijä Ismo Alanko, 62, sanoo lähes kaiken muuttuneen festareissa vuosien saatossa. Alanko on toiminut muiden muassa Hassisen kone - ja Sielun veljet -yhtyeiden laulajana.

– Festarien puitteet ovat täysin erilaiset. Jos näkee dokumenttia vanhoilta festareilta, niin siellä ollaan kuorma-auton lavalla jollain kämäsillä kamoilla saamassa sähköiskuja. Festarit ovat paljon isompia nykyään, väkeä on enemmän, Alanko kertoi MTV Uutisille.

Toisaalta yksi asia on pysynyt Alangon mukaan samana: ihmiset tulevat nauttimaan festareille kesästä, musiikista ja toisistaan.

– Se ei ole muuttunut yhtään. Perusasia on täysin sama.

Bändit tosin hengailevat Alangon mielestä vähemmän yhdessä kuin ennen.

– Se on enemmän pro-meininkiä myös sillä rintamalla. Ennen ryypättiin festarin loppuun asti kimpassa. Ei sitä niin paljon siellä enää näe. Toki en itse harrasta sitä ollenkaan, mutten ole huomannut sellaista muutenkaan.

Ennen oli myös tapana tehdä toisille esiintyjille kepposia. Alangon yhtyekaverit kiusasivat aikoinaan Zen Cafén jäseniä.

– Siinä oli sellaista kisailua keikan jälkeen ja juhlittiin yhdessä. Kun he lähtivät pois, niin vielä jäähyväisiksi heitettiin kivellä bussin ikkunaan, joka sitten valitettavasti hajosi ja siitä tuli sitten kallis lasku. Hellyydellä oli tarkoitus, mutta väkivaltaiseksi meni. Kukaan ei loukkaantunut, Alanko muisteli nauraen.

Katso videolta, mikä on Ismo Alangon mielestä hänen työnsä hienoin puoli.

Lue myös:

    Uusimmat