Mainos

Islamilaiset koulut erityistarkkailuun Malediiveilla

Opetusmatkat Pakistanin ja Saudi-Arabian kouluihin halutaan kieltää, koska ne lietsovat Talebanin kaltaisia ääriliikkeitä.

Malediivien saarivaltio ryhtyy ennaltaehkäiseviin toimiin estääkseen kansainvälisten terroristijärjestöjen toimimisen maassa, kertoo presidentti Abdul Gayoom.

Erityisen tarkastelun kohteeksi joutuvat maan uskonnolliset koulut. Presidentti haluaa varmistaa, että kouluissa noudatetaan viranomaisten määräystä maltillisen islamin opettamisesta.

Gayoom haluaa myös kieltää matkat Pakistanin ja Saudi-Arabian kouluihin, jotka presidentin mukaan lietsovat Talebanin kaltaisia ääriliikkeitä.

Terrori-iskut ovat olleet Intian valtameren suositussa turistikohteessa äärimmäisen harvinaisia. Huoli väkivaltaisuuksista on kuitenkin lisääntynyt sen jälkeen kun syyskuun lopussa pääkaupunki Malessa tehty pommi-isku haavoitti kahtatoista turistia.

Malediivien poliisivoimien mukaan heillä ei ole todisteita al-Qaida-terroristiverkoston toiminnasta maassa, mutta mahdollisuutta ei silti voida sulkea pois. Tähän mennessä yli 50 ihmistä on pidätetty epäiltynä yhteyksistä kansainväliseen terrorismiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.