Iskeekö sinullekin jälkihiki, kun astut ulos suihkusta? Yleinen vaiva on helposti vältettävissä – tässä vinkit

Nämä ongelmat jokainen himohikoilija tunnistaa! 0:47
KATSO MYÖS: Nämä ongelmat jokainen himohikoilija tunnistaa.

Jos keholle ei aina riittävästi aikaa viiletä treenin tai kuumassa oleilun jälkeen, edes suihku ei auta hien virtaamiseen.

Kuumana päivänä tai kunnon hikitreenin jälkeen kylmä suihku kuulostaa ihanalta ja virkistävältä ajatukselta. 

Mutta miksi usein suihkusta poistumisen jälkeen iskeekin niin sanottu "jälkihiki" ja olosi saattaa kuumottaa jopa enemmän kuin ennen suihkua?

"Monella ongelmia liiallisen hikoilun kanssa"

Hikoilu heti suihkun jälkeen on inhottavaa, mutta samalla melko yleistä, kirjoittaa Metro-julkaisu.

Kuuma sää, lämmin suihku ja lisääntynyt kosteus nostavat myös kehon lämpötilaa, mikä saatta tuottaa hikisen olon raikastavan suihkunkin jälkeeen.

– Kesäkuukausina monella ihmisellä on ongelmia liiallisen hikoilun kanssa. Joskus tämä liittyy kohonneeseen kehon lämpötilaan johtuen joko kuumasta kelistä tai rankasta treenistä, mutta saattaa liittyä myös muihin tiloihin, dermatologi Abha Gulati kommentoi Metrolle.

Tietyillä toimenpiteillä ärsyttävä suihkun jälkeinen hiki on kuitenkin mahdollista välttää.

Odota hetki ennen suihkuun menoa

Heti treenin tai reippaan kävelyn jälkeen ei kannata sännätä suoraan suihkuun, sillä tällöin et anna kehollesi aikaa viilentyä itsestään.

Treenin jälkeen pitäisikin odotella noin puoli tuntia, että keho on ehtinyt täysin kuivua.

Veden lämpötilassa maltti on valttia, eikä hanaa kannata kääntää superkuumalle tai äärimmäisen kylmälle, sillä se sotkee kehon saamia lämpösignaaleja. Paras vaihtoehto on joko kädenlämpöinen tai hieman viileä vesi. Veden lämpötilaa voi suihkuttelun loppua kohden laskea hieman kerrallaan.

Jos astut äärimmäisen kylmästä suihkusta lämpimään kylpyhuoneeseen, kehosi yrittää kompensoida dramaattisen lämpötilan muuttumisen ja alkaa hikoilla.

– Viileä suihku on hyvä strategia, jos hikoilet liiallisesti lämpimällä säällä. Ota myös hieman normaalia pidempi suihku, jotta kehon lämpötila laskee riittävästi, Gulati toteaa.

Pois kylpyhuoneesta

Kylpyhuoneessa hyvä ilmanvaihto estää tilan muuttumisen trooppiseksi suihkun jälkeenn. Kannattaakin tarkastella, onko jotain mitä voit tehdä, jos tuntuu, että ilma ei vaihdu riittävästi. 

Kosteaan kylpyhuoneeseen ei kannata kuitenkaan jäädä kuivattelemaan, vaan siirtyä viileämpään huoneeseen. Kuivattelun kanssa kannattaa kuitenkin ottaa rauhallisesti.

Jos alat hieroa ihoa kuivaksi hyvinkin ripeästi, jo pelkästään se saattaa pukata hien pintaan. Toisaalta liika hankaaminen ja kuivaaminen voi kuivattaa ja ärsyttää myös ihoa.

– Suosittelisin taputtelemaan kevyesti ihoa pyyhkeellä kuivaksi tai investoimaan kylpytakkiin, joka ei hankaa ihoa, Gulati suosittelee.

Lähde: Metro

Katso myös: Helle on terveysriski erityisesti ikäihmisille – ylilääkäri kertoo, milloin on syytä huolestua

Helle on terveysriski erityisesti ikäihmisille – ylilääkäri kertoo, milloin on syytä huolestua 4:51
Milloin helteestä on syytä huolestua?

Lue myös:

    Uusimmat