Ärsyttääkö sisäreisien hankautuminen yhteen? Kokeile näitä konsteja kiusalliseen kesäongelmaan

Tehokas kotitreeni pakaroille, reisille ja vatsalle, osa 1 2:33
KATSO MYÖS: Nappaa videolta kotitreeniohjelma pakaroille, reisille ja vatsalle.

Hankautuvatko reidet ikävästi yhteen hameita käyttäessäsi? Healthline vinkkaa keinoja harmillisen vaivan ehkäisyyn ja hoitoon.

Kesäkuumalla monen eteen voi tulla kiusallinen vaiva: hametta käyttäessä sisäreidet hankautuvat yhteen. Iho voi päivän helteessä käveleskelyn jälkeen muuttua punoittavaksi ja kipeytyäkin.

Healthline-sivuston mukaan kyseessä on yleinen vaiva, johon voi olla monia syitä: treeni, kävely kuumana päivänä tai istuminen jalat ristissä. 

Näin helpotat ja ehkäiset sisäreisien hankautumista

Jos vahinko on jo päässyt tapahtumaan, kannattaa aivan aluksi puhdistaa iho sekä välttää raapimasta kutiavaa aluetta. Sitten voi kokeilla erilaisia konsteja.

1. Voiteet

Kosteusvoiteet ja muut vastaavat voivat estää sisäreisien hiertymiä. Tähän voi käyttää esimerkiksi vaseliinia, joka ehkäisee hankautumista ja hoitaa ärtynyttä ihoa. 

Vaihtoehtoisesti voi käyttää vaikkapa huulirasvaa, shea-voita, vartaloöljyä tai jopa aurinkorasvaa.

Voiteen valintaan on syytä kiinnittää huomiota: ei kannata valita sellaista, mikä tekee ihosta liian tahmean tai imeytyy liian nopeasti. Lisäksi tulee välttää sellaisia tuotteita, joissa on hajusteita. Ne voivat ärsyttää ihoa enemmän.

2. Talkki

Talkki pitää sisäreisien ihon kuivana ja lievittää kutinaa. Taputtele pieni määrä talkkia ihon pinnalle ennen pukeutumista. Lisää talkkia tarpeen mukaan päivän mittaan.

3. Kutinan lievittäjät

Kutinaa ja punoitusta voi yrittää lievittää kotikonstein, esimerkiksi aloe vera -geelin avulla. Healthline neuvoo myös kokeilemaan ilman reseptiä saatavaa antihistamiinia sisältävää allergialääkettä.

4. Muotoilevat alusasut

Yksi keino hankautumisen ehkäisyyn on käyttää vaatteiden alla muotoilevia alusasuja. Vaihtoehtoisesti voi kokeilla esimerkiksi leggingsejä tai pyöräilyshortseja. Materiaalin tulisi joka tapauksessa olla hengittävää.

Apu voi löytyä myös sisäreisille tarkoitetuista reisisuojista.

5. Juo riittävästi vettä

Terveyden kannalta on tärkeää juoda riittävästi vettä, mutta tiesitkö, että se voi auttaa myös sisäreisien hankautumiseen? Healthline kertoo, että kehon kärsiessä nestehukasta hiki sisältää enemmän suolaa ja vähemmän vettä. Se voi myös ärsyttää ihoa.

6. Kiinnitä huomiota vaatteisiin

Kannattaa valita hengittävästä materiaalistat tehdyt vaatteet. Treenatessa kannattaa valita päälle löysät vaatteet ja välttää puuvillaa, joka imee itseensä kosteutta ja hikeä. Siitä voi seurata hankautumista ja hiertymistä.

7. Vinkki istumatyöläiselle

Mikäli istuskelet pitkiä aikoja, vältä jalkojen ristimistä. Näin ehkäiset hikoilua.

8. Antiperspirantti

Voit myös koettaa levittää antiperspiranttia sisäreisiin. Se voi vähentää hikoilua tuolla alueella.

Artikkeli on uusinta kesäkuulta 2021.

Haluatko kävellä kuin huippumalli? Nappaa vinkit:

Kävelykoulu huippumallin tyyliin 4:16
Huippumalli Saara Sihvonen neuvoo, kuinka kävelet kuin huippumalli.

Lähde: Healthline

Lue myös:

    Uusimmat