Mainos

Isabella-murhasta epäilty vapaaksi

Matkustajalauttasurmasta epäilty 25-vuotias mies on vapautettu.

Suomalaismies, jonka epäiltiin syyllistyneen surmaan matkustajalautta Isabellalla, on vapautettu. Uutistoimisto TT:n mukaan Ruotsin poliisi vapautti tänään eilen pidättämänsä 25-vuotiaan suomalaismiehen iltapäivällä.

Miestä ei pidetty epäilyksenalaisena enää sen jälkeen kun Isabellalta kuolleena löytyneen naisen kuolinsyy ei selvinnyt ruumiinavauksessa. Ruumiinvammat eivät kuitenkaan olleet senlaatuisia, että ne selittäisivät naisen kuoleman.

Henkilökunta löysi 34-vuotiaan suomalaisnaisen kuolleena Viking Linen matkustajalautan käytävästä tiistain vastaisena yönä, kun alus oli matkalla Turusta kohti Tukholmaa. Ruotsin poliisi ei ole kertonut millaisia vammoja naisella oli eikä myöskään sitä, mitä epäillään kuolinsyyksi.

Poliisi odottaa lisäselvitystä tapaukseen oikeuslääketieteellisten tutkimusten tuloksista. Kuolemantapaus johti eilisaamuna Tukholmassa laajaan poliisioperaatioon, kun poliisi tarkasti ja valokuvasi aluksesta poistuvia matkustajia, ja aluksen paluu Turkuun viivästyi.

Turun poliisi oli vastassa autolautta Viking Isabellaa, kun se saapui Turkuun kello 23.02 eilen illalla. Päivystävän poliisin mukaan matkustajien tunnistamiseen ei kuitenkaan aiemmista suunnitelmista poiketen ryhdytty, koska Tukholman poliisi ei sitä pyytänyt.

Ruotsin poliisi ei puoleen yöhön mennessä ollut esittänyt virallista avunpyyntöä Turun poliisivoimille. Turun poliisin tietojen mukaan ruotsalaisten tutkimukset olivat iltayöstä muuttumassa henkirikoksesta kuolemansyyn tutkinnaksi. Suomalaisnaisen kuoleman tutkintaa jatketaan Ruotsissa, koska mahdollinen rikos on tapahtunut maan aluevesillä.

Viking Isabella lähti uudelleen Turusta Ruotsiin päin kello 23.52.

Suomalaismies pidätetty

Tukholman poliisi pidätti eilen iltapäivällä 25-vuotiaan suomalaismiehen epäiltynä suomalaisen naisen murhasta Isabella-matkustajalautalla. Poliisi on edelleen hyvin vaitelias tekotavasta. Poliisi etsii muitakin henkilöitä, joita se haluaa kuulustella.

-On muitakin laivalla olleita, joita me haluamme kuulla. Me aiomme pyytää tässä apua Suomen poliisilta, sanoi Tukholman poliisin tiedottaja MatsNylén uutistoimisto TT:lle.

Viking Line -varustamon Isabella-alukselta löytyi ruumis aluksen saavuttua tänä aamuna Tukholmaan. Poliisin mukaan surmansa saanut on tunnistettu 34-vuotiaaksi pohjoismaalaiseksi naiseksi.

-Henkilökunta löysi naisen ruumiin aluksen käytävästä. Tietyt seikat viittaavat siihen, että nainen olisi surmattu, sanoi Tommy Ekheden Tukholman poliisista.

Isabella saapui Tukholmaan kello 6.30 paikallista aikaa eli klo 7.30 Suomen aikaa. Pian satamaan saapumisen jälkeen poliisi alkoi tarkastaa aluksesta poistuvia matkustajia. Kaikki matkustajat valokuvattiin ennen poistumista maihin.

-Meidän on valokuvattava kaikki aluksessa olevat henkilöt, jotta voimme saada heihin yhteyden myöhemmin, sanoi Mats Nylén Tukholman poliisista. Nylénin mukaan poliisi etsi kahta henkilöä, joiden uskotaan olevan aluksella.

Aluksessa oli kaikkiaan 1428 matkustajaa. Noin 600 heistä oli matkalla Tukholmaan, kun taas muiden oli tarkoitus palata Isabellalla takaisin Turkuun. Tarkastuksen vuoksi Isabella lähti myöhässä takaisin kohti Turkua kello 11.45 paikallista aikaa. Sen odotettiin saapuvan Långnäsiin kello 19 ja Turkuun kello 23.30 tiistai-iltana. Tarkastus jatkui myös paluumatkalla Turkuun.

Isabellan arvioitiin tulevan huomenna Maarianhaminaan normaalin aikataulun mukaisesti, kerrottiin Viking Linesta. Matkustaja Leif Roth pääsi lähtemään aluksesta aamukymmeneltä. Hänen mielestään Isabellan henkilökunta oli informoinut matkustajia riittävän hyvin tapahtuneesta.

-Meille kerrottiin, että laivalla oli sattunut kuolemantapaus. Tiedotus pelasi hyvin, kertoi Leif Roth.

(MTV3-STT)
Lue lisää Aftonbladetista (ruotsiksi)
(Huomenta Suomi 27.02.2002).
(Seitsemän uutiset 26.02.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.