Mainos

Isä ihmettelee: Miksi isäkuukauteen ei tartuta?

38-vuotiaalle helsinkiläiselle Sami Tuomiselle isäkuukauden pitäminen oli selvää heti lapsen synnyttyä. Hän vietti kuusi viikkoa reilun vuoden ikäisen Onni-poikansa kanssa ja perheen äiti meni tuoksi ajaksi töihin.

– Vaihtelu teki hyvää puolisollenikin. Halusimme, että olen jonkin aikaa pojan kanssa kahdestaan kotona ja vaimo olisi sen aikaa töissä. Aika oli opettavaista ja uskon, että tunnen poikani paremmin oltuani hänen kanssaan paljon ihan kaksistaan, Tuominen sanoo.

Edelleenkin vain harvat isät käyttävät isille tarkoitettuja etuuksia.

Esimerkiksi vain 27,7 prosenttia suomalaisisistä käyttää kuuden viikon mittaisen niin sanotun isäkuukauden, kun Ruotsissa mahdollisuuteen tarttuu noin puolet isistä.

Tuominen ihmettelee isiä, jotka eivät tartu mahdollisuuteen isäkuukaudesta. Toisaalta hän ymmärtää, että tulojen lasku voi olla monelle liian korkea kynnys.

– Se on varmasti osaltaan myös kulttuurikysymys työpaikoilla, miksi isäkuukauteen ei tartuta. Jos työpaikalla ei kannusteta siihen ja jos työkaveritkaan eivät ole isäkuukautta käyttäneet, niin vaikea se on itsekin ottaa, Tuominen arvelee.

– Myös tulojen alentuminen isäkuukauden ajaksi voi olla monelle hankala paikka. Silti kannustan perheitä miettimään, jos vain mitenkään pystyy olemaan puolitoista kuukautta hieman pienemmillä tuloilla. Tämä on kuitenkin arvokasta aikaa, joka antaa paljon sellaista, mitä ei voi mitata rahalla.

(MTV3)

Katso Kirsi Alm-Siiran juttu (Seitsemän uutiset 6.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.