Isä ehti nähdä vastasyntyneen lapsensa vain kolme tuntia ennen kuolemaansa: "Hän odotti, että näkisi tyttärensä"

Isä ehti nähdä vastasyntyneen tyttärensä vain kolme tuntia ennen kuolemaansa. Liikuttavasta kohtaamisesta uutisoi muun muassa uutiskanava BBC.

31-vuotias Brett Kinloch kuoli aivokasvaimeen 11. helmikuuta Milton Keynes -sairaalassa. Vain kolme tuntia ennen kuolemaansa hän ehti nähdä vastasyntyneen tyttärensä Ariyan.

Iso-Britannian Linsdalessa asuvassa perheessä oli jo ennestään kaksi tytärtä, nelivuotias Freya ja puolitoistavuotias Ella.

Brettin vaimo Nicola, 31, oli juuri ollut synnyttämässä perheen uusinta tulokasta noin 30 kilometrin päässä sijaitsevassa Luton and Dunstable -sairaalassa. 50 minuuttia synnytyksen jälkeen hän sai luvan lähteä Brettin luokse, jotta mies saisi pidellä lastaan ennen kuolemaansa.

Nicolan mukana Brettin luo tuli kaksi kätilöä. Toinen huolehti Nicolasta ja toinen vauvasta. Myös Nicolen äiti oli mukana. Matka taittui autolla hyvin nopeasti.

– Hän odotti, että näkisi tyttärensä, siitä ei ole epäilystäkään, Nicola kertoo uutiskanava BBC:lle.

Nicolan mukaan Brett piteli tyttöä sylissään ja silitti tämän tukkaa.

– Nyt voin antaa hänelle muutaman yhteiskuvan isänsä kanssa.

Neljä vuotta aivokasvaimen kanssa

Vuonna 2015 Brettilla todettiin aggressiivinen aivokasvain, vain hieman heidän esikoisensa Freyan syntymän jälkeen.

Alun perin lääkärit arvelivat, että Brettilla olisi vain vuosi elinaikaa. Hänen tilansa kuitenkin parani, ja perhe keräsi rahaa ulkomailla suoritettavia hoitoja varten.

Viime vuoden jouluna he saivat kuitenkin lohduttomia uutisia: Brettin aivokasvain oli kasvanut takaisin entiseen kokoonsa. Kasvainta ei ollut mahdollista leikata sen sijainnin takia. Brettin vointi kääntyi huonompaan suuntaan.

Neljä vuotta kestänyt taistelu päättyi 11. helmikuuta. Nicolan mukaan lapset kaipaavat isäänsä kovasti, etenkin Freya.

– Hän kutsui isäänsä ”komeaksi supersankariprinssiksi”. He tekivät kaikkea hauskaa yhdessä. Hän oli hyvä isä.

Nicola kertoo, että ennen kuolemaansa elämään myönteisesti suhtautuva Brett lausui vielä perheelleen muutaman kauniin sanan. 

– Kaikki järjestyy. Asiat tulevat olemaan eri tavalla, mutta kaikki järjestyy, mies oli sanonut.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat