Isä ravisti puolivuotiaan poikansa hengiltä – surun murtama äiti: "En tiedä, toivunko koskaan"

Brittiäiti on jakanut tuntemuksiaan puolivuotiaan poikansa kuolemasta. Aiheesta kertoo brittilehti Mirror.

Sureva brittiäiti Aisha Harris, 20, on kertonut vuoden 2017 toukokuussa tapahtuneesta pienen poikansa kuolemasta. 

Puolen vuoden ikäinen lapsi Ruben Sweet-Harris menehtyi, kun hänen isänsä ravisti lapsen hengiltä. Vauva sai ravistuksen seurauksena kaksi valtimonlaajentumaa.

Rubenin isä ja Aishan ex-puoliso Lee Sweet, 26, oli ollut tapahtuman sattuessa yksin kotona. Lapsi ei ollut lakannut itkemästä ja isä oli ravistanut tätä niin kauan, että poika menetti tajuntansa.

Lee oli soittanut paikalle ambulanssin, mutta silloin oli jo liian myöhäistä.

"Minulla ei ollut lupaa halata häntä"

Kolme päivää myöhemmin Ruben menehtyi sairaalassa vammoihinsa. Äidille sairaala-ajasta teki vaikean erityisesti se, ettei hän saanut koskea poikaansa.

– Ruta pidettiin todistusaineistona, kun hän oli sairaalassa kolme päivää. Minulla ei ollut lupaa halata häntä siltä varalta, että jättäisin jäljen häneen, Aisha kertoo brittilehti Mirrorin mukaan.

– Vanhempana minun tehtäväni on pitää hänet turvassa ja minusta tuntuu siltä, kuin olisin epäonnistunut.

"Tiedän, mitä on tapahtunut, mutta en usko, että se on totta"

Seitsemän kuukautta sitten Lee Sweet tuomittiin viiden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen taposta. Nyt Aisha perheineen kampanjoi sen puolesta, että vastaavanlaisten rikosten tuomioita korotettaisiin.

Oikeudessa Aisha kertoi, että hän oli harkinnut myös itsemurhaa lapsen kuoleman takia. Nyt brittitelevisiossa vieraillut nainen kertoo, että lapsen kuoleman käsittäminen oli todella.

– Se tuntuu kuin oudolta TV-jaksolta, johon minulla ei ole käsikirjoitusta. En tiedä, mitä minun pitäisi sanoa tai tehdä. Uskon, että aivoni ovat aika hyvät peittämään kaiken. Tiedän, mitä on tapahtunut, mutta en usko, että se on totta, Aisha sanoi ohjelmassa brittilehti Mirrorin mukaan.

– Tiesin, että olin mahtava äiti, mutta on paljon helpompaa ajatella, että hänet otettiin minulta sosiaalipalvelun toimesta ja että minulla on mahdollisuus nähdä hänet uudelleen.

– Mutta ei voi istua ja elää omassa pienessä fantasiassasi ja teeskennellä, että hän on isovanhempiensa tai hänen tätiensä tai setiensä kanssa tai sosiaalipalvelujen huostassa. Se on yksi asia, jota kuvittelin todella kauan, koska et halua pystyä sanomaan hyvästejä omalle lapsellesi, äiti kuvaa.

– En tiedä, toivunko koskaan pienen mieheni menettämisestä.

Lähteet: Mirror 1 & 2, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat