Iron Sky -ohjaaja: Sijoitin elokuvaan koko elämäni

Iron Sky -tieteiskomedian ohjaaja Timo Vuorensola myöntää olleensa taloudellisesti todella tiukoilla elokuvan teon aikana.

Timo Vuorensalo käytti kuusi ja puoli vuotta elämästään Iron Sky -elokuvan tekoon. Elokuvan työstäminen on vaatinut sekä oman vapaa-ajan että rahojen uhrausta. Luomistyön aikana meinasi ohjaajaltakin välillä usko loppua.

– Kymmeniä kertoja loppui usko ja teki ihan mieli lyödä hanskat tiskiin. Varmaan kaikista haastavinta mulla oli käsikirjoitus. Se oli pitkä prosessi, jota tehtiin samaan aikaan rahoituksen kanssa, Vuorensola kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Iron Skyn valmistus on maksanut noin 7,5 miljoonaa euroa, mikä tekee elokuvasta Suomen kalleimman. Elokuvaa on rahoitettu muun muassa Elokuvasäätiön avustuksella, yritysyhteistyöllä ja faniyhteistyöllä. Elokuvalle omistautunut ohjaaja laittoi myös omasta pussista kaiken likoon.

– Sijoitin elokuvaan ihan kaiken oman elämäni ja kaiken mahdollisen mitä oli. Varsinkin alkuvaiheessa kun hommat rullasivat hankalasti, niin talous oli tosi tiukoilla. Kyllä sitä niin p***aukinen on ollut, että aina ei ole ollut edes ratikkalippuun rahaa. Välillä on ollut äärimmäisen tiukkaa, Timo kertoo.

Iron Sky saa ensi-iltansa keskiviikkona 4. huhtikuuta. Ohjaaja on luottavaisin mielin sen suhteen, että ihmiset löytävät elokuvan ja se jossain vaiheessa myös tuottaa takaisin. Timo vakuuttaakin, ettei hän pelkää floppausta ja mahdollista epäonnistumista.

–Tärkein kysymys on se, että ei pelkää epäonnistumista. Eikä sitä saakaan pelätä, tai ei tule koskaan tekemään mitään uutta. En pidä epäonnistumista vaihtoehtona, enkä anna sen pelottaa siinä suhteessa, että se vaikuttaisi tekemisiin, Vuorensola toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat