Mainos

Iranin valtuuskunta saapui Irakiin välitystehtäviin

Iranin valtuuskunta saapui Irakiin välittämään Sadr-neuvotteluja. Iranin mukaan Yhdysvallat on tehnyt virallisen avunpyynnön.

Iranin ulkoministeriön valtuuskunta saapui Irakiin tänään. Valtuuskunnan on määrä toimia välittäjänä Yhdysvaltain johtaman liittouman ja shiiajohtaja Moqtada al-Sadrin rauhanneuvotteluissa.

- Iranin ulkoministeriön valtuuskunta on saapunut, mutta me emme vielä tiedä, keitä valtuuskunnan jäsenet ovat, totesi al-Sadrin henkilökohtainen avustaja Haidar Aziz uutistoimisto AFP:lle.

- Me aiomme tavata heidät ja he ehkä tapaavat kunnioitetun al-Sadrin, hän jatkoi.

Iranin virallinen uutistoimisto Irna kertoi aiemmin tänään, että valtuuskuntaa johtaa Iranin ulkoministeriön Persianlahden alueen asioiden johtaja Hossein Sadeghi. Irnan mukaan valtuuskunta tapaa liittouman viranomaisia, Irakin politiikkoja ja uskonnollisia johtajia.

Iranin mukaan Yhdysvallat on tehnyt virallisen avunpyynnön, jotta Iran avustaisi neuvotteluissa Irakin väkivallan lopettamiseksi. Teheran ponnistelee nyt toimiakseen välittäjänä konfliktissa, totesi Iranin ulkoministeri Kamal Kharazi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.