Mainos

Iranin parlamentin äänestää uudesta hallituksesta

Luottamusäänestys, jolla Iranin parlamentti hyväksyy uuden hallituksen, saattaa lykkääntyä huomiseen.

Iranin parlamentin oli tänään määrä äänestää luottamuksesta maan uudelle hallitukselle. Hallituksen on nimittänyt maan presidentti Mohammad Khatami, joka kesäkuussa valittiin toiselle nelivuotiskaudelle. Äänestys luottamuksesta saattaa sitä edeltävän keskustelun venyessä lykkääntyä huomiseen.

Kaksi uudistusmielisen Khatamia tukevan ryhmän johtajaa puhui hallituksen tukemisen puolesta, mutta pyysi myös tulevaa hallitusta ottamaan tiukan linjan maan vanhoillisten vaatimusten vastustamisessa.

-Nykyisessä tilanteessa meidän on annettava tukemme hallitukselle, vaikka odotuksemme eivät ole täyttyneet, sanoi Mohammad Naimi-Pour, yksi suurimman uudistusmielisen puolueen vaikutusvaltaisimmista kansanedustajista ja Khatamin tukijoista.

Monet uudistusmieliset pitävät hallituksen kokoonpanoa liian konservatiivisena. Khatami sanoi puhuessaan parlamentille, että hän valitsi hallituksensa pyrkimyksenään yhteistyö ja yhtenäisyys. Vain viisi ehdotetuista ministereistä on uusia.

Khatami myös arvosteli epäsuorasti vanhoillisten nuorisoon viime aikoina kohdistamia kovia otteita. Monia nuoria on viime viikkoina julkisesti ruoskittu syytettyinä alkoholin käytöstä tai naisten "ahdistelusta". Kovan linjan muslimeilla on Iranissa yhä paljon valtaa muun muassa oikeuslaitoksessa, vaikka presidentti ja enemmistö kansanedustajista ovat uudistusmielisiä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.