Mainos

Irakin kansalliskokous lähettää delegaation al-Sadrin luo

Irakin kansalliskokous on päättänyt lähettää delegaation neuvottelemaan radikaalin shiiajohtajan Moqtada al-Sadrin kanssa.

Delegaation on tarkoitus neuvotella al-Sadrin kanssa, jotta tämä vetäisi Mahdi-armeijansa Najafin pyhistä paikoista ja muuttaisi sen poliittiseksi ryhmäksi. Kokous myös vaati hallitusta ottamaan uskonnolliset kohteet hallintaansa.

Al-Sadr on useita kertoja luvannut vetää joukkonsa imaami Alin moskeijasta, jos paikka saadaan shiiaviranomaisten valvontaan.

Al-Sadrin avustaja vaati tänään Irakin kansalliskokoukseen osallistuvia shiioja lähtemään kokouksesta. Puhelimitse kantansa toimittajille ilmaissut sheikki Ahmed al-Shailbani ei kertonut yksityiskohtia vaatimuksesta.

Najafin tilanne näytti kiristyvän myöhään eilen, kun hallitus vaati al-Sadrin tukijoita luopumaan aseista ja poistumaan Najafista. Sisäministeriön edustaja kertoi hyökkäyksen olevan käsillä. BBC:n mukaan toimittajia oli käsketty lähtemään kaupungista.

Tänä aamuna kaupungista kerrottiin nousseen paksua savua, mutta uutistoimisto AFP:n toimittajan mukaan räjähdyksiä tai ammuskelua ei kuulunut.

Neuvottelut al-Sadrin ja Yhdysvaltain joukkojen välillä kariutuivat lauantaina. Irakin kansalliskokouksen on määrä valita maalle väliaikainen kansallisneuvosto. Kokoukseen osallistuu 1300 edustajaa ympäri Irakia. Osanottajat edustavat eri puolueita, uskonnollisia ryhmiä ja kansalaisjärjestöjä.

Kokous jouduttiin keskeyttämään eilen hetkeksi, kun yli sata kokousedustajaa marssi ulos vastalauseena Najafin tapahtumille.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.