Mainos

Intian ja Pakistanin rajataistelut jatkuvat

Kuolonuhrien määrä Kashmirin rajakahakassa Intian ja Pakistanin välillä nousi lähes 80:een, kun tykistötuli maiden välillä kiihtyi tänään taistelujen jatkuessa neljättä päivää. Tuoreimmat laukaustenvaihdot vaativat jälleen useita kuolonuhreja.

Kolme pakistanilaista kuoli Intian tykistön tulituksessa tänään. Kuolonuhrien määrä oli noussut Pakistanin puolella ainakin 57:een, kun syrjäisiltä alueilta vielä odotettiin lisää tietoja taistelujen kulusta. Viime päivien aikana 75 pakistanilaista on lisäksi loukkaantunut, kertoivat Pakistanin viranomaiset. Intian mukaan 30 ihmistä, enimmäkseen siviilejä, on kuollut Intian puolella viime päivien taisteluissa.

Kylistään taisteluja paenneet intialaiset kuvailivat pakistanilaisten tulitusta täydeksi sodaksi.
-Pakistan tulitti neljättä päivää tykein ja kranaatein siviiliväestöä Pohjois-Kashmirissa tappaen sunnuntain vastaisena yönä neljä ihmistä, intialainen poliisiviranomainen kertoi.

Pakistan syytti puolestaan Intiaa tykistötulen, kranaattien ja panssarintorjuntaohjusten tahallisesta suuntaamisesta siviilikohteisiin. Pakistanin viranomaiset kertoivat myöhemmin tulituksen tänään rauhoittuneen.

Näkemykset eroavat täysin

Pakistan esitti eilen virallisen vastalauseen siitä, että Intian joukot olivat rikkoneet YK:n valvomaa rajalinjaa Kashmirissa ja maan sotilaskoneet tunkeutuneet Pakistanin ilmatilaan. Intia kielsi syytökset. Se taas syyttää kiistakumppaniaan Kashmirin eräissä osissa vuodesta 1989 raivonneen itsenäisyystaistelun lietsomisesta.

Kashmirin taistelut vauhdittuivat jälleen, kun molemmat maat suorittivat toukokuussa ydinkokeita puolin ja toisin. Pakistanin mukaan Kashmirin muslimisissien taistelu on oikeutettua kamppailua itsemääräämisoikeuden puolesta. Maa sanoo antavansa diplomaattista ja poliittista tukea kashmirilaisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.