Intialaiset poliisit väittävät tulleensa rottien ryöstämiksi: Satoja kiloja kannabista katosi parempiin suihin

Hieno eläin vai kamala tuholainen? Lähdimme rottatutkijan matkaan katsomaan, kuinka yhteiselo ihmisen kanssa sujuu 7:55
KATSO MYÖS: Hieno eläin vai kamala tuholainen? Lähdimme rottatutkijan matkaan katsomaan, kuinka yhteiselo ihmisen kanssa sujuu.

Satoja kiloja takavarikoitua kannabista hävisi poliisin varastosta – syypääksi väitetään rottia.

Rottien syytetään popsineen satoja kiloja kannabista pohjoisessa Intiassa, kirjoittaa CNN. Arviot jyrsijöiden syömästä kannabismäärästä vaihtelevat 200–700 kilon välillä.

Poliisit olivat takavarikoineet kannabiksen huumekauppiailta ja säilyttäneet niitä varastossa. Huumeita oli tarkoitus käyttää todisteena tulevassa oikeudenkäynnissä.

– Rotat ovat pieniä eläimiä, eivätkä ne pelkää poliisia, Mathuran kaupungin oikeus kommentoi.

Yahoo Newsin mukaan rottien syömästä määrästä olisi voinut kääriä 1,3 miljoonaa marihuana-sätkää.

Oikeuden asiakirjoista selviää, että syyttäjän mukaan jopa 700 kiloa poliisin takavarikoimaa kannabista saattaa olla joutunut rottien välipalaksi.

Väitösten mukaan tämä ei ollut myöskään ensimmäinen kerta, kun rotat olivat tuhonneet todistusaineistona säilytettyä kannabista.

Kaikilla poliisiasemilla rottaongelma

Mathuran kaupungin poliisi toi oikeudessa esille, että rotat ovat tuhonneet poliisin säilyttämää, takavarikoitua kannabista usealla eri poliisiasemalla.

– Rottaongelmia on lähes kaikilla poliisiasemilla. Tästä syystä on tehtävä tarvittavat järjestelyt takavarikoidun kannabiksen suojelemiseksi, oikeuden asiakirjoissa todetaan.

BBC:n mukaan oikeuden tuomari totesi, että ainoa tapa suojella kannabista rotilta, olisi huutokaupata huumeet tutkimuslaboratorioille ja lääkefirmoille.

Väitteet rottien popsimasta kannabiksesta ovat kuitenkin hieman hataralla pohjalla, sillä Mathuran poliisi kommentoi CNN:lle oikeustapauksen jälkeen, että kannabiksen olisivat tuhonneet "sateet ja tulvat".

Jos kannabis hävisi kuitenkin todella rottien vatsaan, ne ottavat tällä hetkellä todennäköisesti hyvin rennosti. 

Vuonna 2016 julkaistussa Brittiläisen Kolumbian yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että marihuana tekee rotista laiskoja.

Tutkijat kouluttivat 29 rottaa kokeeseen, jossa niiden piti valita joko hieman hankalamman tai yksinkertaisemman tehtävän välillä saadakseen herkkuja. Rotat valitsivat tyypillisesti hankalamman tehtävän, mutta marihuanan vaikutuksen alaisena ne valitsivat helpomman.

Katso myös: MTV vieraili suomalaisten kannabisklubilla, jonka takahuoneessa kasvaa oma sato, eikä jäseneksi pääse kuka tahansa.

MTV vieraili suomalaisten kannabisklubilla, jonka takahuoneessa kasvaa oma sato, eikä jäseneksi pääse kuka tahansa 5:31
Espanjassa kannabista saa laillisesti käyttää kannabisklubeilla. MTV Uutiset tutustui suomalaisten perustamaan klubiin ja sen tiukkoihin sääntöihin.

Lähteet: CNNYahoo News, BBC

Lue myös:

    Uusimmat