Mainos

Intia sulki miljoonia kännyköitä hyökkäysten pelossa

Miljoonia matkapuhelimia on suljettu Intiassa turvallisuussyiden takia. Suljetuilla kännyköillä ei ole ollut validia yksilöllistä tunnistusnumeroa, kertoo yleisradioyhtiö BBC. IMEI -koodi (International Mobile Equipment Identity) on 15-numeroinen luku, joka näkyy operaattorin verkossa aina kun puhelimella soitetaan.

Koodin puuttuminen tekee mahdottomaksi jäljittää puhelinta tai päästä käsiksi soiton yksityiskohtiin. Intian turvallisuusviranomaisten mukaan taistelijaryhmittymät ovat käyttäneet koodittomia puhelimia hyökkäyksissään.

Koodittomien puhelimien käyttö estettiin viime yönä. Operaattoreita pyydettiin estämään kyseisiin puhelimiin soittaminen, "taistelijoiden muodostaman kasvaneen uhkan takia". Intiassa on arviolta yli 25 miljoonaa kooditonta puhelinta. Useat puhelimet on valmistettu Intiassa tai tuotu Kiinasta. Koodittomat puhelimet ovat usein muita halvempia, ja ne ovat olleet suosittuja intialaisten keskuudessa.

Monen puhelimen omistajan mukaan heitä rangaistaan väärin, koska he eivät tienneet, että jokaisella kännykällä pitää olla koodi. Intian matkapuhelinoperaattoreiden yhdistys on pyytänyt hallitusta siirtämään soiton estoja, jotta puhelimiin ehdittäisiin asentaa tunnistusnumerot.

Intiassa on maailman nopeimmin kehittyvät matkapuhelinmarkkinat. Kännykän käyttäjiä on yli 488 miljoonaa. Joka kuukausi miljoonia uusia käyttäjiä lisätään joukkoon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.