Interpol etsintäkuulutti 5-vuotiaan pojan

Interpol on etsintäkuuluttanut brittisairaalasta kadonneen 5-vuotiaan pojan. Pojan vanhemmat olivat vieneet lapsen pois sairaalasta vastoin lääkäreiden ohjeita.

Perheen epäillään olevan mahdollisesti matkalla Espanjaan, kertoo BBC.

5-vuotias Ashya King on ollut sairaalassa pitkään hoidettavana aivokasvaimen takia. Lääkärien mukaan pojalla on tilansa vuoksi muun muassa erittäin tarkka ruokailuaikataulu. Ilman oikeaa hoitoa pojan tilanne on lääkärien mukaan erittäin vakava.

Perheellä on mukanaan ruokailusta muistuttava laite, mutta poliisi epäilee sen akun loppuneen. Poliisin mukaan ei ole varmaa, osaako pojan perhe ladata laitteen tai onko heillä siihen vaihtoakkua.

Poliisilla ei ole tietoa, miksi vanhemmat olivat vieneet pojan sairaalasta. Poika on nähty viimeksi Ranskaan menevällä lautalla. Perheellä on vahvat siteet Marbellaan ja poliisi epäilee pojan olevan matkalla sinne.

Interpol on julkaissut etsintäkuulutuksen pojasta kaikissa 190 jäsenmaassaan. Poliisi pyysi Twitterissä välittämään viestiä myös pojan Espanjassa asuville sukulaisille, jotta poika saataisiin takaisin hoitoon mahdollisimman pian.

Lue myös:

    Uusimmat