Mainos

Internet kasvamassa sisällön kehittämisen aikakauteen

Internet-sivujen sisällön kehittämistä tähdennettiin monissa puheenvuoroissa Koti ja internet -messujen avajaisissa Tampereella tänään.

Asiantuntijoiden mukaan tarjonnan sisältö ratkaisee internetin tarpeellisuuden tai tarpeettomuuden. Vaikka Suomea pidetään tietoverkkojen huippumaana, kotisivujen sisältö elää vielä puhelinluetteloaikaa. Yritykset tosin kehittävät kiivaasti uutta palvelutarjontaa.

Opetusneuvos Ritva Sini-Härkönen opetusministeriöstä vakuuttaa, että valtio tukee kaikkien koulujen siirtymistä tietoyhteiskunnan aikaan. Näin estetään yhteiskunnan jakaantuminen a- ja b-kansalaisiin. Oppilaitosten tietotekniikan hankintoihin on valtion budjetissa tänä vuonna 240 miljoonaa markkaa. Sama linja jatkuu ensi vuonna.

Sini-Härkönen tähdentää sisältökysymyksiä. Opetusministeriö tukee laitehankintojen ohella sisällön kehittämispyrkimyksiä. Sini-Härkösen mukaan Suomessa on valmisteilla tutkimushanke tietoverkkojen käytön sukupuolieroista.

Opetusministeriö lähtee kuitenkin siitä periaatteesta, että kullakin kansalaisella on itse oikeus valita viestintävälineensä. Jos joku pitää enemmän puhelimesta ja elokuvista, ei häntä pidä pakottaa näyttöruudun ääreen.

Vaalikeskustelua tietoverkossa

Tampereen kaupunki pyrkii tuomaan nopeat yhteydet kaikkiin kouluihin ja kirjastoihin Inforenkaan avulla. Teknisenä kumppanina renkaassa on Tampereen puhelinosuuskunta. Tampere virittelee myös vuorovaikutusta kuntalaisten ja päättäjien välillä internetissä.

Kaupungin www-sivuilla on jo avattu keskustelu Keskustorin kehittämisestä ja kaupungin tulevaisuuden strategiasta. Kunnallis- ja EU-vaalien lähestyessä avataan vaaliteemoihin liittyvä mielipiteiden vaihto ehdokkaiden ja äänestäjien välillä. Osa valtuustoryhmistä on jo tehnyt omat kotisivunsa kaupungin palvelimelle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.