Instagram käy taisteluun kitkeäkseen tileiltä feikkiseuraajat: ”Rikkovat sääntöjämme ”

Instagram aikoo järjestää tehoiskun sellaisia tilejä kohtaan, jotka käyttävät kolmannen tahon sovellusta saadakseen tekaistuja tykkäyksiä ja kommentteja.

Instagram aikoo tekoälyä hyödyntäen poistaa kolmannen osapuolen sovellusten luomia epäaitoja tykkäyksiä, joiden tarkoitus on tehostaa käyttäjien seuraajamäärän kasvattamista. Myös Instagramin nykyinen emoyhtiö Facebook on pyrkinyt poistamaan tilejä ja sivuja, joiden toiminta on vaikuttanut epäaidolta, kertoo Business Insider.

Keinotekoisuutta vastaan

Somevaikuttajat ja brändit, jotka käyttävät Instagramin ulkopuolista sovellusta saadakseen lisää seuraajia keinotekoisesti, saattavat olla pian ongelmissa.

– Tämän tyyppinen käytös on huonoksi yhteisölle ja ulkopuoliset sovellukset, jotka generoivat epäaitoja tykkäyksiä, seuraajia ja kommentteja, rikkovat meidän sääntöjämme ja käyttöehtojamme, Instagramin julkaisemassa blogikirjoituksessa kerrotaan.

Näitä seuraajia, tykkäyksiä ja kommentteja keinotekoisesti luovia sovelluksia käyttävät yleensä nimenomaan somevaikuttajat sekä brändit, jotka yrittävät lisätä suosiotaan sosiaalisessa mediassa. Instagramin käyttäjät voivat maksaa tällaisista sovelluksista lisätäkseen aktiivisuutta profiilissaan ja näin ollen saada mahdollisesti lisää oikeita seuraajia.

Sellaiset tilit, jotka Instagramin kehittelemä tekoäly tunnistaa käyttävän ulkopuolista sovellusta apunaan seuraajien hankkimisessa, saavat Instagramissa viestin, joka ilmoittaa, että tilin keinotekoinen toiminta on poistettu.

Suomalaisella tietoturvagurulla on monta hyvää syytä pysyä pois Facebookista. Artikkeli jatkuu videon alla.

1:20

Luvassa myös lisää toimenpiteitä

Vastaavia toimenpiteitä on otettu käyttöön jo aikaisemminkin. Viime elokuussa Instagramiin tuli ”Tietoja tästä tilistä” -ominaisuus, jossa käyttäjät voivat nähdä perustietoja tilistä, jota eivät vielä seuraa, kuten liittymispäivän, aiemmat käyttäjänimet sekä tilin toimintaan perustuvan kotimaan.

Maanantaina julkaistussa blogikirjoituksessa todetaan lisäksi, että luvassa on myös muunlaisia toimenpiteitä keinotekoisuuden kitkemiseen, joista ilmoitetaan tulevien viikkojen aikana.

Instagram myös varoittaa seuraajamääriä boostaavien sovellusten käyttäjiä siitä, että sillä saattaa olla vaikutuksia heidän Instagram-kokemukseensa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja