Instagram alkaa sumentaa nakukuvia

Somelääkäri Atte Virolainen kertoo, mistä some-ilmiöistä on huolissaan: "Siitä minä nuoria varoitan" 18:42
KATSO MYÖS: Somelääkäri Atte Virolainen kertoo, mistä some-ilmiöistä on huolissaan.

Somejätti haluaa taistella yksityisviestitse saapuvia nakukuvia vastaan. Toiveena on torjua seksuaalista kiristystä.

Instagram alkaa sumentaa, eli blurrata alastomuutta esitteleviä kuvia, kertoo esimerkiksi uutistoimisto AP.  Somesovellus ilmoitti blogissaan testaavansa ominaisuutta osana yritystä taistella "seksihuijauksia" vastaan. Tarkoituksena on torjua muun muassa kiristysyrityksiä.

"Seksuaalinen kiristäminen rahasyistä on kauhea rikos"

Esimerkiksi kostopornossa alastonsisältöä jaetaan ilman toisen suostumusta. Seksuaalisessa kiristyksessä henkilö voi uhata julkaista toisesta seksuaalista sisältöä, mikäli uhri ei maksa.

– Seksuaalinen kiristäminen rahasyistä on kauhea rikos. Olemme tehneet vuosia tiivistä yhteistyötä myös näiden rikosten torjunnassa kokeneiden asiantuntijoiden kanssa ymmärtääksemme tapoja, joita huijarit käyttävät löytääkseen ja kiristäessään uhreja verkossa, Instagram kirjoitti.

Ominaisuus sumentaa automaattisesti alastomuuden Instagramin yksityisviestinä lähetetyissä kuvissa. Sumennus tulee automaattisesti käyttöön alle 18-vuotiaille.

– Se sumentaa alastomuutta sisältävät kuvat ja rohkaisee ihmisiä miettimään kahdesti ennen alastonkuvien lähettämistä. Ominaisuutta ei ole suunniteltu vain suojaamaan ihmisiä ei-toivotulta alastomuudelta yksityisviesteissä, vaan myös suojelemaan heitä huijareilta, jotka voivat lähettää alastonkuvia saadakseen ihmisiä lähettämään omia kuviaan vastineeksi.

Instagram testaa myös ominaisuutta, jossa nuorelle käyttäjälle ei voi lähettää viestiä, ellei jo ole jollain tavalla yhteydessä hänen kanssaan. Jos tiliä epäillään seksikiristysten tehtailemisesta, sille ei edes näytetä viestinappia nuoren henkilön profiilisivulla.

Sovellus aikoo myös näyttää nuorille varoituksia mahdollisista huijaustileistä ja tarjota tukea ihmisille, jotka haluavat ilmiantaa seksikiristystä yrittäviä yksityisviestejä.  

Katso myös: Puhelimesi laskee, paljonko aikaa tuhlaat somessa – pyysimme toimittajia paljastamaan luvut

Puhelimesi laskee, paljonko aikaa tuhlaat somessa – Näin paljon MTV Uutisten toimittajat viettävät aikaa Instagramissa päivittäin 3:14
Näin paljon MTV Uutisten toimittajat viettävät aikaa Instagramissa päivittäin.

Lähteet: AP, Instagram, Euronews

Lue myös:

    Uusimmat