Mainos

Inflaatio pysyi alhaalla - kuluttajahinnat nousivat 1,1 prosenttia

Kuluttajahinnat nousivat elokuussa 1,1, prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, kertoo Tilastokeskus. Inflaatiota piti alhaisena etenkin lainojen leimaveron poistuminen. Heinäkuusta elokuuhun hinnat nousivat 0,1 prosenttia. Eniten kallistuivat asuminen, lämpö ja valo - yhteensä 1,9 prosenttia. Näiden osuus nosti hintatasoa 0,4 prosenttia, ja yksinomaan asuntojen kallistuminen vaikutti hintatasoon 0,3 prosenttia.

Seuraavaksi eniten kallistuivat elintarvikkeet ja alkoholijuomat: 1,7 prosenttia. Hinnannousu johtui suurelta osin kasvisten ja juuresten kallistumisesta. Inflaatiota hillitsivät leimaveron poistuminen sekä kevyen polttoöljyn, bensiinin ja kahvin halpeneminen. Heinäkuun ja elokuun välistä 0,1 prosentin hintojen nousua selittävät vihannesten kallistuminen sekä lentomatkojen ja matkapuheluiden kallistuminen.

EU-maiden inflaatiovertailussa maiden keskiarvo heinäkuussa oli 1,5 prosenttia. Suomen inflaatio oli heinäkuussa 1,1 prosenttia. EU-maiden hitain inflaatio oli heinäkuussa Ranskassa ja Itävallassa, 0,8 prosenttia
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.