Ilveksen nuori kapteeni johtaa esimerkillään ilman selittelyjä – "Hän symboloi tämän kauden joukkuettamme"

Sihvonen ennakoi Liiga-kauden alkua – Liiga jakautunut kolmeen kerrokseen 3:10

Ilveksen tulevan kauden kapteenina toimii 22-vuotias Eemeli Suomi. Viime kaudella lopullisen läpimurtonsa tehnyt hyökkääjä on kapteeniudestaan ylpeä.

Pääkuvan videolla Petteri Sihvonen ennakoi tulevaa kautta.

Suomi on Ilveksen omia kasvatteja. Kasvattiseuran kapteenina oleminen onkin Suomelle suuri kunnia.

– Teen kaikkeni, jotta olen sen arvoinen, Suomi painottaa MTV Sportille.

Suomen mielestä hyvä kapteeni näyttää kaukalossa esimerkkiä, johon hän myös pyrkii itsekin kapteenina tulevalla kaudella. Pukukopin puolella hän ei ole äänekkäin ihminen.

– Puhun aina silloin, kun minulla on asiaa. Totta kai pyrin tsemppaamaan jätkiä, mutta pidän itseäni rauhallisena pukukopissa, Suomi kertoo ja jatkaa:

– Tykkään myös siitä, ettei siellä ole vain yksi pelaaja äänessä, vaan kaikki voivat tuoda oman panostuksensa sinne, eikä se ole vain sitä, että yksi puhuu. Vaan sitä, että kaikki lähtevät siihen mukaan ja se on mielestäni parasta.

Tamperelaisseurasta lähti viime kauden jälkeen koko kapteenisto, kun Teemu Laakso, Sami Sandell sekä Arto Laatikainen vaihtoivat maisemaa kauden jälkeen.

Ilveksen päävalmentajan Karri Kiven mukaan valmennusjohto halusi kapteeniksi joukkueen näköisen pelaajan.

– Suomi on oma kasvatti ja on junioreista asti joutunut taistelemaan. Voi sanoa, että hän symboloi meidän tämän kauden joukkuettamme. Hän on erittäin kunnioitettu pelaaja meidän pelaajien ja muun johtoryhmän keskuudessa. Lähinnä sen takia, että teot ovat sopusoinnussa kaiken sen kanssa, mitä hän puhuu, Kivi kehuu.

Kivi kuvailee Suomea samanalaiseksi pelaajaksi kuin, mitä nuori hyökkääjä on ihmisenäkin, eli älykäs. Kivi arvostaa myös sitä, ettei Suomi ikinä selittele, jos peli on mennyt huonosti.

– Jos maailmassa on tyhjän puhujia, niin hän on sen vastakohta. Jos hänellä on itsellään huono peli, hän on ensimmäinen, joka nostaa kätensä ylös. 

Ilves jäi viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle. Tämän kauden tavoitteena on palata pudotuspeleihin ja se vaatii Kiven mukaan sitä, että nuoret ja kokeneet pelaajat nostavat tasoaan sekä ulkomaalaisvahvistukset täyttävät ruutunsa.

Suomi puolestaan peräänkuuluttaa kurinalaisuutta.

– Olemme pyrkineet kehittämään puolustuspelaamista. Meillä on luisteluvoimainen joukkue ja sen pitää näkyä joka ilta kentällä, Suomi painottaa.

Minkälaisen Ilveksen jääkiekkokansa tulee sitten näkemään tulevalla kaudella?

– Kapteenin näköisen, se on meidän pyrkimys, Kivi vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat