Kuumentaako Leijonien kapteeniksi valittu Marko Anttila jälleen NHL-supertähdet? – "En voi kieltää, ettenkö sitä oikeasti yrittäisikin"

Petteri Sihvonen analysoi Leijonien tilannetta MM-kisojen kynnyksellä 5:39
Pääkuvan videolla Petteri Sihvonen analysoi Leijonien joukkuetta.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteeniksi valittu Marko Anttila on kulkenut pitkän matkan Lempäälästä Leijonien kapteeniksi. Viime vuosina hyökkääjä on tullut tunnetuksi supertähtien kuumentajana.

Viime vuonna jääkiekon MM-kisoissa Tanskassa, Anttila otti yhteen Yhdysvaltojen supertähden Patrick Kanenkanssa. Kane ei ole kuitenkaan Anttilan uran ensimmäinen eikä viimeinen supertähti, jonka Lempäälän jätti on saanut kuumentumaan. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Helsingin Jokerien riveissä Anttila on tullut tunnetuksi KHL-joukkueiden tähtien kuumentamisesta. Anttilan juttuihin päreensä on polttanut muun muassa Pietarin SKA:ssa pelannut Ilja Kovaltšuk, joka pelaa Venäjän riveissä myös Slovakian MM-kisoissa.

Minkä takia juuri Anttila pääsee kaiken kokeneiden supertähtien ihon alle?

– Se on ihan hyvä kysymys. En voi kieltää, ettenkö sitä oikeasti yrittäisikin välillä. Siellä tulee psyykkistä peliä harrastettua ja yritän olla vaikea vastustaja fyysisellä puolella: taistella kovaa, enkä anna periksi, Anttila vastaa MTV Urheilulle ja jatkaa:

– Jos sitä vertaa, vaikka (Veli-Matti) Savinaiseen, niin vaikea häntä vastaan on pelata, kun hän on kova taistelija, eikä anna ikinä periksi. Kyllähän sellainen itseänikin ärsyttäisi, jos vastustaja on sellainen. Pyrin itsekin sitä kautta pääsemään ihon alle.

Jääkiekossa, kuten muissakin joukkuelajeissa, vastustajan pelaajien kuumentaminen erilaisten sanomisten kautta on varsin yleistä. 

Anttila kertoo, ettei varsinaista lempiletkautusta vastustajan pelaajille ole. Yleensä se riippuu hetkestä ja sen hetkisestä tilanteesta jäällä.

– Ehkä sellainen, että yrittää vain testata sitä pään kestävyyttä, varsinkin, jos näkee, että joku käy kuumana. Se menee silloin varsin helposti tunteisiin, kun menee kysymään, että ”pystytkö käymään vielä kuumempana”.

Vaikka Anttila valittiin Suomen joukkueen kapteeniksi, ei kapteeniuden tuoma vastuu muuta hänen pelaamistaan.

– Pelaan vaan omaa peliä. Ilman ”C”:tä rinnassakin piti olla fiksu, että siitä ei ole haittaa joukkueelle, vaan nimenomaan hyötyä. Se on varmaan se suurin asia.

Eli tänäkin vuonna on tavoitteena päästä supertähtien ihon alle?

– Totta kai. Ja onhan tässä joukkueessa monta sellaista santapaperi-osaston miestä. Yritämme horjuttaa heidän tasapainoaan ja päästä ihon alle. Olemme terrierinippu, joten uskon, että se toimii ihan hyvin.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen).

Leijonien kapteeni

Anttilan matka Lempäälästä Leijonien kapteeniksi on pitkä.

Anttilan tarina alkoi aikoinaan Lempäälän Kisasta, josta hän siirtyi Tampereen Ilvekseen. Seitsemän kauden jälkeen matka jatkui Turun Palloseuraan, jossa Anttila pelasi pisteiden valossa kaksi mainiota kautta. 

Turun jälkeen kutsui KHL, mutta Anttila siirtyi kesken kauden 2013-14 Ruotsin SHL-seuraan Örebrohon. 

Matkan varrella Anttila on joutunut kokemaan myös huonoja hetkiä. Välillä pelipaikka ja peliaika on ollut tiukassa.

– Aika harvoin tulee katseltua taaksepäin, mutta silloin tällöin, kun miettii, niin onhan siinä kova työ tehty. Ei aina ole ollut helppoakaan, mutta jotenkin usko ja intohimo ovat säilyneet kovina. Joskus sitten tulee hienojakin hetkiä.

Kapteenina oleminen merkitseekin 33-vuotiaalle hyökkääjälle paljon.

– Onhan se ihan valtavan iso kunnia.

Leijonien päävalmentajana toimiva Jukka Jalonen on tuttu mies Anttilalle Jokerien ajoilta. Jalonen luotsasi Jokereita kausina 2016-2018.

Anttila toteaa, että kaksikon yhteistyö on toiminut hyvin vuosien varrella.

– Meillä on molemminpuolinen luottamus ja kunnioitus. Hän tietää, mitä minulta vaaditaan ja odotetaan, ja sama toisinpäin, niin helppo on olla. Hän on hyvä luomaan rennon ja terveen ilmapiirin, mitä näissäkin kinkereissä tarvitaan.

Leijonilla ei ole tänä vuonna nimekäs joukkue. Joukkueessa on monta ensikertalaista, ja joukkueen runko koostuukin pääosin Euroopassa kiekkoilevista pelaajista.

Leijonat matkusti tiistaina Kosiceen, Slovakiaan. Kisat alkavat perjantaina, jolloin Suomi kohtaa Kanadan.

– Tosi hieno tilaisuus tulossa taas ja aika paljon intoa on. Varsinkin tänä vuonna on vähän kokemattomampi ryhmä kasassa, niin uskon, että näyttämisen halu näkyy jäällä, Anttila totesi. 

 

Lue myös:

    Uusimmat