Mainos

Iltalehden kysely: Kokoomuksesta EU-vaalien suurin

Kokoomus on Iltalehden kyselyn mukaan EU-vaalien suurin puolue. Puoluetta kannattaisi mittauksen mukaan vajaa 24 prosenttia vastanneista.

Toisena on keskusta vajaan 19 prosentin ja kolmantena perussuomalaiset 16 prosentin kannatuksella. SDP:n kannatus on reilu 15 prosenttia.

Kokoomus ottaisi näin 4 europarlamenttipaikkaa eli yhden enemmän kuin nyt. Keskusta saisi 3 paikkaa, kun taas SDP ja perussuomalaiset saisivat molemmat 2 paikkaa.

Selvityksen mukaan vihreät menettäisi toisen meppinsä, kun taas vasemmistoliitto saisi yhden paikan. RKP ja kristillisdemokraatit eivät saisi yhtään meppiä.

Mittauksen on toteuttanut Tietoykkönen toukokuun alkupuolella. Kannatusarviota kysyttiin tuhannelta suomalaiselta. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta hieman yli 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Soini: Estä juppien juhlat

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini yritti kannustaa omiaan vaaliuurnille tänään Satakunnan kierroksella.

- Osanotto EU-vaaleissa on ollut laimeaa. Enteileekö tämä kokoomuksen juppien juhlia? Vaaliosanotolla on suuri vaikutus vaalien lopputulokseen. Kenen joukot äänestävät ja keiden eivät? Kannattaminen ei riitä, pitää äänestää, Soini sanoi. 

Soinin mielestä vaalien päävaihtoehdot ovat perussuomalaiset ja kokoomus.

- Vain perussuomalaiset voivat estää juppien juhlat. 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.