Mainos

Iltalehden kysely: Joka kolmas haluaa Natoon

Joka kolmas suomalainen kannattaa Suomen liittymistä puolustusliitto Natoon, ilmenee Iltalehden teettämästä kyselystä. Puolustusliiton kannatus on noussut 34 prosenttiin vastaajista. 

Nato-jäsenyyttä vastustaa 45 prosenttia suomalaisista. 

Maaliskuun puolivälissä Nato-jäsenyyden kannatus oli 22 prosenttia kyselyssä, jonka tulokset julkaisi Suomen Kuvalehti. Pari viikkoa aiemmin kannatusluku puolestaan oli 18 Alma Median maakuntalehtien kyselyssä. 

Liki kaksi kolmasosaa suomalaisista kannattaa nyt Nato-jäsenyyttä, jos ylin valtiojohto eli eduskunta, pääministeri ja presidentti olisivat kaikki jäsenyyden kannalla. Myös tämä kannatusluku on noussut tuloksesta, joka saatiin samaan kysymykseen Nykypäivän kyselyssä maaliskuun lopussa. 

Valtiotieteiden tohtori Pekka Visuri arvioi Iltalehdelle, että Nato-kannatuksen muutos on suomalaisten tapa reagoida Ukrainan tilanteeseen. Hän uskoo, että kriisin laannuttua Nato-kannatus vähenee nyt mitatusta. 

Taloustutkimuksen Iltalehdelle tekemään kyselyyn vastasi huhtikuun puolivälissä noin 1100 suomalaista. Tulosten virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.