Mainos

Ilouutisia Särkänniemestä: Veera-delfiini raskaana

Särkänniemen delfinaariossa odotellaan syysvauvaa. Veera-delfiini on raskaana ja pikkuisen laskettu aika on lokakuun tietämillä.

Perheenlisäys tulee myrskyisään aikaan, sillä kaupunginvaltuustossa keskustellaan parhaillaan siitä, pitäisikö delfinaario eläinsuojelullisin perustein sulkea.

Kaupunginvaltuuston käsittelyssä on aloite delfinaarion sulkemisesta. Vihreitten Juhana Suoniemen ja lähes kahdenkymmenen muun valtuutetun aloite vaatii, että delfinaarion toiminta lopetetaan luontaisen poistuman myötä.

Delfinaarion poikaskuolemat tavallisia

Särkänniemi on yrittänyt kasvattaa itse omat delfiininsä. Meksikonlahdelta kotoisin olevat Veera, Delfi ja Näsi ovat ovat saaneet yksitoista poikasta Tampereella, vain Leevi ja Eevertti ovat kasvaneet aikuisiksi. Delfi on molempien isä.

Aloitteen tekijöiden mukaan juuri suuri poikaskuolleisuus osoittaa, etteivät delfiinit voi hyvin vankeudessa. Luonnossa delfiini voi uida jopa 150 kilometriä päivässä. Särkänniemen altaiden tilavuus on noin 700 neliömetriä.

Delfiinejä ei tuoda enää valtameristä

Eläviä delfiinejä ei ole saanut tuoda Suomeen vuoden 1998 jälkeen. Silloin Särkänniemi liittyi kansainväliseen delfinaarioiden sopimukseen, jossa sitoudutaan siihen, ettei delfiinejä tuoda enää valtameristä.

Toisista delfinaarioista Suomeen voidaan tuoda edelleen eläviä delfiinejä. *

Delfinaario sai kuitenkin kaksi vuotta sitten luvan tuoda maahan delfiinien spermaa geenipoolin laajentamiseksi.

Delfinaarion puolustajat eivät näe paikkaa eläinten vankilana. Pullokuonodelfiinit ovat seurallisia eläimiä, jotka kiintyvät hoitajiinsa kotieläinten lailla.

Tampereen delfinaario on maailman pohjoisin ja siellä käy vuosittain satoja tuhansia vierailijoita. Valtuustoaloite delfinaarion lopettamisesta on kaupunginhallituksen valmistelussa.

Tampreen kaupunki omistaa Särkänniemi Oy:n kokonaan. Tuottoisan yrityksen voitoilla rahoitetaan tamperelaisten arkea. Jos Linnanmäkeä kehutaan Lastensuojelutyöstä, voi Särkänniemi ylpistellä vaikka Koukkuniemen vanhustenkodin rahoittajana. 

* Kohtaa täsmennetty kello 16:10.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.