Mainos

Ilotulitteista silmävammoja ainakin seitsemälle pääkaupunkiseudulla

Ilotulitteiden räjäyttely aiheutti silmävammoja ainakin seitsemälle uudenvuoden juhlijalle pääkaupunkiseudulla. HYKS:in silmätautien klinikan mukaan uusi vuosi vastasi vilkkaudeltaan viime vuotta, jolloin silmävammoja aiheutui saman verran.

Silmävammoja saaneista kolme oli 9-17-vuotiaita lapsia ja neljä 21-39-vuotiaita aikuisia. Yksikään vammautuneista ei käyttänyt suojalaseja.

Silmätautien klinikan vastaavan ylilääkärin Tero Kivelän mukaan ilotulitteet eivät ilmeisesti aiheuttaneet yhtään silmän puhkeamista.

-Yksi silmävammoista oli vakava eli vamma on sellainen, joka heikentää pysyvästi näköä tai se vaatii leikkauksen. Neljä vammoista oli keskivakavaa, jossa näkö heikkenee tilapäisesti, mutta paranee entiselleen, Kivelä kertoo.

Vakavan silmävamman aiheutti silmään osunut, ilmeisesti kassissa kipinästä syttynyt ilotulitusraketti. Loukkaantuneen 32-vuotiaan silmä oli veren täyttämä ja se leikattiin.

Nuorin vammautuneista oli 9-vuotias tyttö. Hän sai pintahaavoja silmään ja turvotusta verkkokalvoon, kun lasten lähelle heitetty heikkotehoinen ilotulite kimposi suoraan silmään. Tytön odotetaan toipuvan vammastaan.

Viime vuosina monia vammoja aiheuttanut ns. roomalainen kynttilä aiheutti tänä vuonna vain yhden silmävamman. 17-vuotias nuori sai kaverinsa ilotulitteesta osuman lähietäisyydeltä, mutta hän selvisi tapauksesta pintavammoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.