Mainos

Ilmoitukset lastensuojeluun tuloksettomia - isä raiskasi tyttäriään 35 vuotta

Britanniassa lastensuojeluviranomaiset ovat esittäneet anteeksipyynnön kahdelle tyttärelle, jotka joutuivat isänsä raiskaamiksi yli 35 vuoden ajan. Tänä aikana perheen jäsenet olivat yrittäneet hakea apua eri lastensuojeluviranomaisilta ja sosiaalitoimistoilta lähes 30 kertaa. Kukaan ei kuitenkaan puuttunut tytärten vuosikausia kestävään piinaan.

Isä aloitti tyttäriensä raiskaamisen vuonna 1975, kun lapset olivat iältään 8- ja 10-vuotiaita. Hän teki seksuaalista väkivaltaa tytöille lähes päivittäin vuoteen 2008 saakka. Tuolloin toinen perheen tyttäristä teki insestistä ilmoituksen poliisille, mikä johti lopulta 57-vuotiaan isän tuomioon. Mies sai elinkautisen vankeustuomion marraskuussa 2008.

Vuosikymmeniä jatkuvien raiskausten seurauksena tytöt synnyttivät isälleen yhteensä yhdeksän lasta.

Lincolnshiren ja Sheffieldin lastensuojeluviranomaiset toteavat julkisessa anteeksipyyntölausunnossaan tehneensä merkittäviä virheitä perheen suhteen

- Pyydämme mitä syvimmin anteeksi koko perheeltä. On selvää, että petimme heidät, toteavat viranomaiset.

Isän saaman elinkautistuomion jälkeen tytärten veli on arvostellut jyrkästi Lincolnshiren ja Sheffieldin sosiaaliviranomaisia kyvyttömyydestä suojella perhettä.

- Syytän useita ihmisiä. Syytän heitä, joiden työnä oli suojella lapsia, joiden olisi kuulunut tehdä työnsä meidän suojelemiseksemme, veli toteaa The Guardian –lehdessä.

Myös elinkautistuomion isälle langettanut tuomari oli häkeltynyt, kun lasten vuosikausia kokemaa insestiä käsiteltiin oikeudessa vuonna 2008. Tuomari Alan Goldsack kysyi tuolloin, mitä lastensuojelussa työskentelevät asiantuntijat ja viranomaiset ovat oikein tehneet viimeisten vuosikymmenten aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.