Ilmatieteen laitos antoi osaan maata sadevaroituksen: Vettä voi tulla vuorokaudessa 50 milliä, tuulen nopeus hipoo myrskylukemia

Sateet jatkuvat lähes koko Suomessa – myös tuuli voimistuu 2:49
Katso Forecan meteorologi Liisa Rintaniemen sääennuste MTV Uutiset Liven videolta.

Tänään saadaan runsaita sateita osassa maata. Ilmatieteen laitos onkin antanut sadevaroituksen Uudellemaalle, Kanta-Hämeeseen, Päijät- Hämeeseen ja Pirkanmaalle.

Sadevaroituksen mukaan aamupäivästä alkaen sadetta voidaan saada yli 50 milliä vuorokaudessa. Herkimmin tulvivat alikulut ja painanteet tulvivat Ilmatieteen laitoksen mukaan taajama-alueilla. Liikenteessä on kohonnut vesiliirtovaara.

"Loppukesän myräkkä riepottelee Suomea"

Lisäksi kaakkoistuuli on voimakasta, puuskissa tuulen nopeus on 15 metriä sekunnissa.

Tuulivaroitus maa-alueille on annettu myös Ahvenanmaalle, Varsinais-Suomeen, Satakuntaan, Keski-Suomeen, Etelä-Pohjanmaalle, Pohjanmaalle ja Keski-Pohjanmaalle. Kaakkoistuulen nopeus voi puuskissa olla näilläkin alueilla 15 metriä sekunnissa.

– Loppukesän myräkkä riepottelee Suomea. Tuuli on ollut voimakkainta Rauman Kylmäpihlajan havaintoasemalla, missä 10 minuutin keskituulen nopeus on 20 metriä sekunnissa. Myrskyn määritelmä ei kuitenkaan vielä täyty, sillä silloin tuulen pitäisi olla vähintään 21 metriä sekunnissa, kertoo Foreca Twitter-tilillään. 

Lähetä omat sateiset videosi ja kuvasi MTV Uutisiin!

WhatsApp_MTV3_Stripe_


Lue myös:

    Uusimmat