Mainos

Ilmarisen varatoimitusjohtaja lykkäisi eläkeratkaisua

Työurien pidentämistä koskevassa kiistassa eletään nyt ratkaisun hetkiä. Eläkeikää pohtinut ns. Rantalan työryhmä kokoontuu huomenna ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun riita kärjistyi viime viikolla.

Suomen toiseksi suurimman työeläkeyhtiön Ilmarisen varatoimitusjohtaja Jaakko Tuomikoski esittää kiistan lykkäämistä parilla vuodella taantuman yli. Tuomikosken mielestä pahenevan työttömyyden takia eläkekeskusteluun tarvitaan jatkoaika.

- Nythän ei mikään auta, eli jos töitä ei ole, eivät ihmiset jatka töissä. Uskon, että kunhan taantuma menee ohi, niin hyvin nopeasti taas siirtyminen eläkkeelle lykkääntyy, Tuomikoski sanoo.

Käytännössä jatkoajalla saataisiin lisää kokemuksia siitä, pitenevätkö suomalaisten työurat muutaman vuoden takaisella työeläkeuudistuksella. Siinä tarjolle tuotiin porkkanaa eli muhkeampaa eläkettä kaikille jotka pysyvät työn syrjässä yli 63-vuotiaina.

- Jos vuonna 2005 tehdyn uudistuksen temput eivät tehoa, on pakko tehdä jotain radikaalimpaa, Tuomikoski toteaa.

Jatkoajalla paukut pitäisi Tuomikosken mielestä keskittää siihen, että väki ei rapistu ja väisty työkyvyttömyyseläkkeelle.

Jatkoaika saattaa kiinnostaa palkansaajajärjestöjä, joita raivostuttavat esitykset työttömyyseläkeputken tukkimisesta ja täyden eläkkeen saamisesta vasta 40 vuoden työuran jälkeen. Nyt myös Palvelualojen ammattiliitto on ynnäillyt esityksen tarkoittavan sitä, että silpputöistä ei eläkkeelle jäätäisi alle 70-vuotiaina.

Katso Leea Ollikaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.