Mainos

Ilmarisen tulos pieneni

Työeläkeyhtiö Ilmarisen puolen vuoden tulos jäi viimevuotista puolta pienemmäksi. Sitä rokotti korkojen nousu ja osakkeiden halpeneminen, mikä pienensi sijoitussalkun tuottoja. Kokonaistuloksessa näkyy myös Pohjolan osakkeisiin tehdyt 2,3 miljardin markan arvonalennukset.

Ilmarisen kokonaistulos oli alkuvuonna runsaat 1,6 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin vastaava tulos oli 3,1 miljardia markkaa. Ilman arvostuseroja ylijäämä oli nyt noin 2,5 miljardia, kun viime vuonna se oli noin 2,9 miljardia markkaa.

Kiinteistöjen osuus 83,5 miljardin markan kokonaissalkusta nousi 15 prosenttiin. Vuoden lopussa niiden osuus oli 8 prosenttia. Vastaavasti vähentyi muiden rahoitusmarkkinavälineiden osuus. Sen sijaan Pohjolan osakkeiden jättihankinta ei tukevoittanut juuri lainkaan osakkeiden osuutta, koska muita osakkeita on myyty pois. Osakkeiden osuus oli kesäkuun lopussa 30 prosenttia.

Ilmarisen vakavaraisuus on edelleen erinomainen, vaikka toimintapääoman osuus vastuuvelasta hieman laski ja oli nyt 40,4 prosenttia. Vakavaraisuuspääomaa yhtiöllä oli kesäkuun lopussa 24 miljardia markkaa.

Ilmarinen maksoi kesäkuussa eläkettä 207 000 eläkeläiselle. Tel-vakuutettuja oli 327 000. Se on 4000 enemmän kuin vuodenvaiheessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.