Mainos

Ilmarisen Kiander: Kreikka yrittänee pysyä eurossa

Kreikalle myönnetty uusi tukipaketti oli välttämätön, jotta sen ongelmien ratkaisussa päästään eteenpäin, sanoo työeläkeyhtiö Ilmarisen talous- ja eläkepolitiikan johtaja Jaakko Kiander.

– Tulevaisuudesta ei ole koskaan tietoa, mutta tämä antaa toivoa siitä, että Kreikan ongelmat saadaan jollain aikavälillä ratkaistua, MTV3:n Uutisissa vieraillut Kiander sanoo.

Kreikan erottaminen tai eroaminen eurosta on Kianderin mukaan edelleen mahdollista, mutta hän pitää vaihtoehtoa kuitenkin epätodennäköisenä.

– Kreikan ongelmat ovat syviä, mutta uskon, että Kreikka yrittää pysyä eurossa ainakin jonkin aikaa.

Kreikalle on asetettu tavoitteeksi painaa maan velka 120 prosenttiin bkt:sta vuoteen 2020 mennessä. Kianderin mukaan tämäkin velkataso on Kreikan kantokykyyn nähden kova, mutta esimerkiksi Italia on kyennyt selviämään jokseenkin vastaavalla velkatasolla.

Kreikan olisi kuitenkin pystyttävä luomaan itselleen kasvukykyä, jos maa aikoo selvitä. Kiander näkee vaihtoehtona ulkomaiset investoinnit, jotka potkaisisivat Kreikan talouteen vauhtia.

Seuraava jännitysmomentti Kreikan velkatalkoissa on huhtikuun parlamenttivaalit ja se, kuinka uusi parlamentti sitoutuu säästöihin.

– Oletan, että Kreikan uusi parlamentti ja hallitus joutuvat sitoutumaan tähän, Kiander uskoo.

(MTV3)

Katso Jaakko Kianderin studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 21.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.