Mainos

Ilmanlaatu paikoin huono Venäjän metsäpalojen takia

Etelä-Suomessa ilmanlaatu on huono Venäjän metsä- ja maastopalojen takia, kertoo Ilmatieteen laitos. Maan keskiosissa ilmanlaatu on välttävä. Ilmanlaatua heikentävät pienhiukkas- ja otsoniarvojen nouseminen.

Tilanne pahentunee iltapäivällä, kun otsoniarvot nousevat edelleen. Ilmanlaatu saattaa heikentyä lähituntien aikana myös Oulun korkeudella.

Kun otsoniarvot ylittävät tietyn rajan, Ilmatieteen laitos kertoo asiasta säätiedotusten lopussa. Otsoni on korkeina pitoisuuksina haitallista terveydelle ja rasittaa myös kasvillisuutta.

Riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, kuten keuhko- ja sydänsairaat, voivat saada ärsytysoireita huonosta ilmanlaadusta. Altistumista pienhiukkasille voi vähentää pysyttelemällä sisätiloissa ovet ja ikkunat suljettuina.

Maan eteläosissa tilanne helpottuu iltaa kohden, mutta Keski-Suomessa ilmanlaatu alkaa parantua vasta myöhään illalla tai yöllä. Palosavut liikkuvat kohti pohjoista ja huonontavat vähitellen myös Lapin ilmanlaatua.

Ilmatieteen laitoksen mukaan savun aiheuttama huono ilmanlaatu kiusaa kutakin paikkakuntaa yleensä vain noin vuorokauden verran.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.