Mainos

Ilkka Kanervan vinkit uusille kansanedustajille: Tupakkapaikalta ei löydy seuraa

Konkaripoliitikko Ilkka Kanerva (kok) antaa eduskunnassa ensimmäistä kertaa aloittaville yhdeksän tärkeintä vinkkiä muun muassa siitä missä kannattaa hengailla kuullakseen parhaat sisäpiirin jutut. Kanerva nousi eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1975.

Missä kannattaa käydä syömässä?


– Eduskunta on mullin mallin, koska kaikki normaalit toiminnot on siirretty pariksi vuodeksi naapurirakennukseen Sibelius-Akatemiaan, eli minulla ei ole harmainta aavistusta missä kaikki toiminnot sijaitsevat. Eduskunnan pikkuparlamentti on hyvä paikka, siellä ainakin voi syödä.

Mikä on paras paikka tutustua muihin kansanedustajiin? 

– Perinteisesti se on eduskunnan kahvila, jossa ihmiset ovat sosiaalisesti lähellä toisiaan. Siellä syntyy tärkeitä kontakteja yli puoluerajojen. Varmasti siellä Sibiksessä on kahvipaikka, joka täyttää tätä funktiota.

Onko tupakointipaikka paras paikka kuulla sisäpiirin juttuja? 


– Tupakoitsijoiden määrä on roimasti laskenut ja eduskunta on muutenkin non-smoking area, eli tupakka ei tarjoa sosiaalista foorumia.

Missä lähiravintoloissa kannattaa käydä, jos haluaa tutustua muihin kansanedustajiin?

– En osaa sanoa mihin tyypit kulloinkin kerääntyvät. Ei kai ole mitään erinomaista suosikkia, ellei Storyvilleä lasketa sellaiseksi, tai Manalan nurkkia. En ainakaan minä tiedä että olisi muita suosikkeja.

Jos sinuun haluaa tutustua niin miten se tehdään?

– Riippuu asiasta ja siitä ollaanko aiemmin tuttuja. Jos ei ole rohkeutta ottaa yhteyttä eduskunnassa, niin urheilun merkeissä minua tapaa paljon.

Voiko eduskunnasta saada sydänystäviä?


– Luottamuksen kautta syntyy ystävyyttä, eikä se ole puoluerajoista kiinni – ainakaan minulla. Ei kannata kulkea laput silmillä, vaan tutustua avoimesti kaikkien puolueiden ihmisiin. Se rikastaa.

Kannattaako toimittajiin tutustua vai väistellä heitä?

– Riippuu toimittajasta. Toimittajia on monenlaisia kuten kansanedustajiakin. Toisten kanssa syntyy luontevammin juttua. Ei sillä ole väliä mikä kunkin duuni on, vaan se ihminen duunin takana.

Mistä muualta tulleen kannattaa hankkia asunto?

– Itselleni oli tärkeää, että kämppä on lähellä eduskuntaa, sillä teen niin jumalattoman pitkää päivää. Mutta älkää tehkö niin kuin minä, että olin ensin vuokralla ja ostin kämpän itselleni juuri silloin, kun asuntojen hinnat olivat kaikkein korkeimmalla Helsingissä.

Jos saisit antaa vain yhden vinkin, mikä se olisi?


– Jos ei tiedä ja on epävarma, kannattaa kysyä niiltä, jotka tietävät asioista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.