Ikonisella tempulla häikäissyt Huuhkajat-showmies myhäilee – "Kuin kopioita toisistaan"

Paulus Arajuuri:"Nollapelit kertovat onnistuneesta joukkuepuolustamisesta" 3:41
Paulus Arajuuri perkaa Kreikka-ottelua ja ennakoi Italia-haastetta.

EM-karsinnat käynnistyivät Suomen jalkapallomaajoukkueelta 0–2-tappiolla Italialle, mutta sen jälkeen Huuhkajat on voittanut komeasti neljä ottelua päästämättä maaliakaan. Huuhkajien puolustaja Paulus Arajuuri näkee monien viimeaikaisten voittojen muistuttaneen pelillisesti toisiaan.

Viimeksi Suomi nujersi Kreikan torstaisessa kotiottelussaan 1–0. Arajuuri itse tarjosi yleisölle näyttävää show'ta pysäyttämällä toisella jaksolla Kreikan hyökkäyksen terävällä katkollaan ja tuulettamalla suoritustaan villisti perään. Temppu oli suorastaan ikoninen.

Samalla kun Arajuuri tarjosi parastaan, sitä tarjosi Suomen kollektiivisesti ja synkronoidusti toiminut joukkue.

– Minun mielestäni tosi ehjä suoritus. Olemme tosi tyytyväisiä kolmeen pisteeseen ja nollan pysymiseen omissa, Arajuuri ruotii MTV Urheilulle.

– Joukkueen suorittaminen oli taas tosi korkealla tasolla. Tuntuu melkein kuin edellinen Kreikka-peli (Kansojen liigassa syksyllä), Bosnia-peli kotona (kesäkuussa) ja nyt taas Kreikka-peli olisivat kopioita toisistaan. Tosi systemaattista toimintaa koko joukkueelta, puolustaja myhäilee.

Huuhkajat on saanut organisoidulla joukkuepelaamisellaan kaadettua pelaajamateriaaliltaan kovempia joukkueita.

– Ei ole ikinä pelattu virheetöntä jalkapallopeliä. Kyllä siellä aina virheitä tulee, mutta olemme onnistuneet. On ollut oikea ryhmitys, on onnistuttu paikkaamaan kaverin virheitä, ollaan tehty hyvin yhdessä duunia ja varmistukset ovat toimineet.

Arajuuri alleviivaa Huuhkajien joukkuepuolustamisen olleen todella korkealla tasolla.

– Olisiko neljä nollaa putkeen. Siihen pitää olla tyytyväinen ja ylpeä. Tuntuu, että ne ovat myös ansaittuja nollia ja voittoja. 

Seuraavalla kertaa sunnuntaina haaste on Huuhkajien lohkossa kovin mahdollinen, kun kaikki viisi karsintaotteluaan voittanut Italia tulee vastaan.

– Tosi innoissaan ja hyvällä itseluottamuksella lähdetään haastamaan Italiaa. Se on totta kai eri peli (kuin edellinen Italia-ottelu), meidän kotikenttämme ja meillä on hyvä formi. Tosi mielenkiintoinen peli tulee. Tiedämme Italian, he ovat olleet tosi kovia tähän asti, mutta minulla on vahva luotto siihen, että pystymme Italiaa haavoittamaan.

– Toivottavasti kolme pistettä taas sunnuntaina. Kyllä me tiedämme, että se vaatii meiltä ihan nappisuoritusta, mutta kova usko on päällä, Arajuuri summaa.

Lue myös:

    Uusimmat