Huuhkajien hurjan EM-karsintahuuman takana yksinkertainen syy – "Ei se voisi parempi olla"

Huuhkajat on avannut EM-karsintataipaleensa mallikkaasti, kun se on ottanut neljästä ensimmäisestä ottelusta kolme voittoa. Joukkueen yhteishenki on hitsautunut hienojen peliesityksien myötä upeaksi.

Suomi jatkoi hyviä otteitaan EM-karsinnoissa tiistaina, kun se kukisti rutiininomaisesti Liechtensteinin 2-0-lukemin. Huuhkajat osasi odottaa vastustajansa puolustavan tiiviisti, mutta kärsivällinen ja rauhallinen pelaaminen avasi lopulta tiet maalintekoon.

– Ei meillä ollut siinä mitään hätää. Olimme tarpeeksi kärsivällisiä ja tiesimme, että he tulevat puolustamaan tosi syvältä. Jaksoimme liikuttaa palloa ja teimme tarvittavat maalit. Toki niilläkin oli se yksi iso paikka, mitä ei olisi pitänyt tulla. Kuusi pistettä kahdesta pelistä, ei voi olla kuin tyytyväinen, Huuhkajat-puolustaja Jukka Raitala summaa ottelua MTV Urheilulle.

Huuhkajat majailee neljän pelatun ottelun jälkeen oman EM-karsintalohkonsa toisella sijalla kolme pistettä Italian takana. Joukkueen hieno vire juontaa juurensa Kansojen liigasta, jossa peli napsahti uomiinsa siivittäen Huuhkajat lohkovoittoon.

– Tämä on jatkunut siitä hyvästä Kansojen liigasta. Pelasimme hyviä pelejä ja pidimme nollan monissa matseissa. Olemme kasvaneet koko ajan joukkueena peli peliltä, Raitala perustelee joukkueen virettä.

Hienot peliesitykset ja onnistumiset ovat siivittäneet Huuhkajat näyttävään lentoon, mutta huippuotteiden taustalla on myös yksi erityinen syy. Huuhkajien joukkue on hitsautunut upealla tavalla yhteen ja joukkuehenki on loistava.

– Ei se voisi parempi olla. Kaikki tsemppaavat toinen toisiaan vaikeilla hetkillä ja hyvillä hetkillä. Painamme koko ajan yhteen hiileen hommia. Joukkuehenki on ihan fantastinen, Raitala hehkuttaa.

Kun joukkuehenki on hyvä, on uusien nuorien pelaajien myös helppo liittyä Huuhkajien mukaan. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat Lassi Lappalainen ja Benjamin Källman, jotka onnistuivat Liechtensteinia vastaan erinomaisesti. Lappalainen teki komean esityön Källmanin A-maajoukkueuran ensimmäiseen täysosumaan.

– Uskon, että heidän on myös ollut helppo tulla, kun olemme ottaneet heidät avosylin vastaan, kuten aina maajoukkueessa nuoret pelaajat otetaan. On ollut hienoa, että ovat saaneet heti vähän vastuuta ja onnistumisia. Tänään he saivat tärkeitä tehoja, mitä heiltä myös odotetaan, Raitala toteaa.

EM-karsinnat jatkuvat Suomen osalta syyskuussa kahdella kotiottelulla, kun Italia ja Kreikka saapuvat Huuhkajien vieraaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat