Ikkunan taakse ilmestyi verinen nainen kesken ravintolaillan Kouvolassa – kiista jälkiehkäisystä johti murhan yritykseen

Pariskunta istui ravintolassa Kouvolassa, kun ikkunan taakse ilmestyi läheisestä rappukäytävästä nuori nainen yltäpäältä veressä. Nainen nojasi käsillään ikkunaan ja hänen kaulassaan ammotti valtava haava.

– Tyttö oli aivan kalpea ja tämän silmät olivat sumeat, pariskunnan naisosapuoli kertoi myöhemmin oikeudessa.

Pariskunnan mies soitti jo hätäkeskukseen. Nainen uskoi, ettei verinen tyttö voisi selvitä hengissä.

Tyttö näytti kuutta sormea, minkä pariskunta arveli tarkoittavan kuudetta kerrosta.

Järkyttävät tapahtumat ajoittuvat kesäkuun 2021 alkuun. Vakavista vammoistaan huolimatta uhri selvisi kuin ihmeen kaupalla hengissä.

Kymenlaakson käräjäoikeus käsitteli tapahtumaa murhan yrityksenä ja antoi asiasta ratkaisunsa viime perjantaina.

Hyökkäsi ovella kimppuun

Uhriksi joutunut nainen kertoi oikeudessa, että oli mennyt miesystävänsä luokse kylään. Kaksikko oli tuntenut toisensa parin vuoden ajan.

Kaksikolla oli kiistaa jälkiehkäisystä, jota nainen ei suostunut ottamaan. Naisen mielestä sille ei ollut tarvetta, mutta mies painosti naista syömään pillerin.

Kaksikko viestitteli asiasta keskenään ja mies vaati naista asunnolleen juttelemaan kasvotusten asiasta. Nainen lähti tapaamaan miestä.

Avatessaan kerrostaloasuntonsa oven mies levitti kätensä sivuilleen, ja nainen kuvitteli, että mies tahtoi halata häntä. Nainen kertoi oikeudessa, että mies alkoikin sanaakaan sanomatta kuristaa häntä.

Uhri kertoi menettäneensä hetkeksi tajuntansa. Hän havahtui siihen, että mies piteli veitsenterää hänen kurkullaan ja viilsi.

– Mä kuolen, nainen muisteli sanoneensa miehelle.

Nainen hoippui portaat alas ja hakeutui viereisen ravintolan ikkunan taakse.

Poliisi seurasi verijälkiä

Poliisi seurasi verijälkiä asunnolle kuudenteen kerrokseen. Partio näki postiluukun kautta, että asunnon eteisessä oli runsaasti verta.

Asunnossa asuva mies oli ehtinyt poistua paikalta, mutta poliisi paikansi hänet ja otti kiinni. Mies kiisti koko teon.

Oikeus uskoi kuitenkin miehen syyllisyyden puolesta puhuvaa näyttöä.

Miehen viestittely naisen kanssa osoitti parin välillä olleet erimielisyydet ja sen, että mies houkutteli naisen asunnolleen. Miehen asunnolle johtavat verijäljet, ja naisen veri miehen kengässä puhuivat myös syyllisyyden puolesta.

Oikeus katsoi 24-vuotiaan miehen syylliseksi murhan yritykseen. Koska mies katsottiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi, oikeus jätti hänet tuomitsematta rangaistukseen.

Mies on määrätty psykiatriseen pakkohoitoon.

Useita leikkauksia

Nainen sai rikoksen seurauksena kurkkuunsa syvän, henkitorveen saakka ulottuneen haavan, jonka pituus oli yli kymmenen senttiä. Vamman hoito vaati leikkaushoitoa ja useampia korjausleikkauksia.

Nainen kertoi harrastaneensa laulua, joka ei enää onnistu. Lisäksi raaka tapahtuma on vaikuttanut hänen psyykeeseen voimakkaasti.

Vaikka mies katsottiin rikoksen tapahtumahetkellä syyntakeettomaksi, tämä ei poista hänen vahingonkorvausvastuutaan. Kymenlaakson käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan uhrilleen yhteensä yli 8 000 euron kärsimys- ja haittakorvaukset.


Lue myös:

    Uusimmat