Mies marssi tuttavansa kotiin ja puukotti nukkuvaa hengenvaarallisesti – motiivi jäi mysteeriksi

Mies päätti selvittää asioita nukkumassa olleen tuttavansa kanssa puukon avulla Pudasjärvellä. Uhri pelastui ainoastaan leikkaushoidon ansiosta ja 35-vuotias puukkomies pääsi vankilaan miettimään tekojaan.

Neljän vuoden ja kolmen kuukauden ehdottoman vankeustuomionsa lisäksi hän joutuu maksamaan tapon yrityksen uhrille 30 000 kärsimyskorvauksia. Asunnon asukkaille hän joutuu maksamaan törkeästä kotirauhan häiritsemisestä yhteensä 3500 euroa kärsimyskorvauksia.

Tapahtumat saivat alkunsa viime tammikuun puolivälissä, kun mies rynnisti naisen ja tämän avopuolison kotiin etsimään avopuolisoa. Paikalla oli tuolloin myös naisen lapsi.

Hän tunkeutui luvatta asuntoon, marssi makuuhuoneeseen ja puukotti sängyllä makaavaa miestä kolme kertaa. Tämän jälkeen hän poistui asunnosta.

Mies selitti oikeudelle, että hänen piti selvitellä välejään tuttavansa kanssa. Hän ei kuitenkaan suotunut kertomaan, mistä oli kyse, koska se oli hänen mukaansa hänen ja uhrin välinen asia.

Uhriksi joutunut mies sai syvät pistohaavat reiteen, olkapäähän ja selkään. Uhrin vammat olivat niin pahat, että hän olisi kuollut ilman välitöntä leikkaushoitoa.

Passitus vankilaan

Asunnossa asunut nainen kertoi, että mies oli marssinut makuuhuoneeseen ja sulkenut oven. Tämän jälkeen huoneesta oli kuulunut ensin puukottajan huutoa ja sitten hänen avomiehensä huudot.

– En oo! avomies oli huutanut.

– Ai saatana! hän oli huudahtanut vielä kolme kertaa peräkkäin.

Puukottaja väitti, että uhri ehti sängyltä ylös ja puukotukset tapahtuivat pystypainitilanteessa huitomalla. Oikeus ei miehen selityksiä uskonut, sillä uhrin tuskanhuudot olivat alkaneet miltei välittömästi miehen mentyä sisään huoneeseen.

Lisäksi pistohaavat eri puolilla uhrin vartaloa ja jokainen niistä oli syvä pistohaava. Oikeus piti epätodennäköisenä, että sellaiset syntyisivät miehen väittämällä tavalla.

Tapon yrityksestä tuomittu Jonne Mikael Laakkonen on ollut vangittuna tammikuun puolivälistä saakka. Oulun käräjäoikeus passitti hänet Oulun vankilaan.

Lue myös:

    Uusimmat